Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer bulgar, condamnat după șapte ani de la producerea unui accident mortal, pe Autostrada A1, Sebeș-Sibiu. Doi oameni au murit

Publicat

Un șofer bulgar a fost condamnat după șapte ani de la producerea unui accident mortal pe Autostrada A1, Sebeș-Sibiu. După șapte ani magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o primă decizie pentru ucidere din culpă. 

Sentința a fost dată pe 29 iulie 2024. Este vorba despre un grav accident de circulație care a avut loc pe 17 martie 2024. În urma accidentului doi cetățeni bulgari, pasageri în mașina condusă de șoferul vinovat au decedat. Un bărbat a decedat pe loc, iar o femeie la scurt timp după ce a ajuns în stare gravă la spital.

Cum s-a petrecut accidentul

Pe scurt, mașina condusă de șoferul bulgar a intrat într-un TIR condus de un șofer turc, care conducea pe banda de urgență.

Dinamica producerii accidentului a fost detaliată de magistrați, în motivarea instanței.

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.45. La momentul producerii accidentului, șoferul turc conducea o autoutilitară marca Mercedes Benz care tracta o semiremorcă.

YouTube video

Șoferul bulgar conducea un Opel care tracta o remorcă de tip platformă pe care se afla un autoturism Mazda.

Dinamica accidentului

”În timpul rulării pe autostrada A1, anvelopa stânga spate a semiremorcii care era tractată de către autoutilitara Mercedes Benz a explodat iar, conducătorul auto a observat acest fapt, drept pentru care, inițiază manevra de frânare și degajare a benzii sale de mers și pătrunde pe banda de urgență unde, continuă să reducă viteza de deplasare.

În timp ce autoutilitara Mercedes Benz și remorca Tîrsan, rulau pe banda de urgență și continuă manevra de frânare, la un moment dat, inculpatul, conducătorul autoturismului Opel a pătruns pe banda de urgență, producându-se impactul între autoturismul Opel și remorca Tîrsan, pe banda de urgență.

În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, au rezultat avarii severe ale autoturismului Opel și ale semiremorcii.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: ACCIDENT MORTAL pe autostradă, lângă Sebeş. Doi cetăţeni bulgari au murit, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un TIR

În continuare remorca autoturismului Opel, împinge autoturismul Opel pe direcția forței de inerție și are loc impactul între autoturismul Mazda şi semiremorcă. La un moment dat, remorca se desprinde de autoturismul Opel iar, autoturismul Mazda cade parțial de pe remorcă.

În urma accidentului a rezultat decesul numitului A., pasager în autoturismul Opel, pe locul din fața dreapta iar M. L. – pasageră în același autoturism pe locul din dreapta spate – care a fost transportată la spital unde a decedat”, au notat magistrații.

Șoferul vinovat ar fi adormit la volan

Experții care au analizat cazul au spus că șoferul turc nu a avut nici o vină și că a procedat corect în cazul exploziei accidentului.

Vinovat a fost găsit șoferul bulgar.

Potrivit experților acesta putea evita accidentul, dacă era atent la condițiile de drum și trafic, rula corect pe banda I de mers și nu pătrundea pe banda de urgență.

Însă, în fața instanței acesta a spus că a luat o pastilă de alergie și că nu își aduce aminte ce s-a întâmplat. Doar că s-a trezit într-o ambulanță care îl transporta la spital.

”În timp ce s-a aflat pe raza județului Alba a luat un medicament (al cărui nume nu-l mai știe, dar era pentru alergie) și crede că a adormit înainte de producerea accidentului pentru că, acel medicament provoacă somnolență”, a spus în fața magistraților.

Pedeapsa primită

La șapte ani de la producerea accidentului, șoferul a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă.

Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate