Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer condamnat pentru că a condus drogat pe străzile din Alba Iulia, deși nu consumase substanțe cu 24 de ore înainte de testare

Publicat

Un bărbat care a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul drugtest, după ce a fost oprit de polițiștii din Alba Iulia, a fost condamnat în instanță. Magistrații au cosiderat că este necesară o condamnare la pedeapsa cu închisoarea, dintr-un singur motiv. 

În data de 7 decembrie 2023, șoferul a fost condamnat în primă instanță, la Judecătoria Alba Iulia.

Magistrații au reținut că bărbatul nu consumase droguri înainte cu 24 de ore ca acesta să fie testat, dar totuși a fost condamnat deoarece a ieșit pozitiv la testele de urină. 

În linii mari cazul este unul simplu: șoferul a fost tras pe dreapta în data de 6 martie 2022, în jurul orei 16.45, pe strada Al. I. Cuza din Alba Iulia. Acesta a fost testat cu drugtestul, iar rezultatul a fost pozitiv pentru tetrahidrocanabinol.

CITEȘTE ȘI: Numărul minorilor din Alba Iulia dependenți de droguri a crescut îngrijorător: Cel mai tânăr are sub 13 ani

Drept urmare i s-a întocmit dosar penal pentru consum de droguri. Tetrahidrocanabinol este substanța activă din cannabis. După ce i s-au luat probe de sânge și urină, substanța a fost descoperită în urină și nu în sânge.

Mai exact în probele luate la spital.

Ce au notat magistrații în motivare

Asta a dat de înțeles că șoferul nu a consumat în ultimele 24 de ore înainte de testare, dar avea substanța în urină. De regulă aceasta poate fi descoperită în urină și la aproape o lună de la consum.

”Dat fiind faptul că s-a depistat substanţa psihoactivă doar în conţinutul probei de urină, instanţa reţine că inculpatul nu a consumat THC în ultimele 24 de ore anterior depistării în trafic, întrucât într-o atare situaţie ar fi fost depistate urme de THC şi în proba de sânge”, au notat magistrații.

Aceștia au admis că nu consumase substanța în ultimele 24 de ore de la testare, dar că o avea în urină.

Deși bărbatul nu consumase înainte de a se urca la volan droguri, acesta a fost condamnat pentru conducere sub influența substanțelor intezise.

”Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp a crescut exponenţial numărul persoanelor care condus sub influenţa substanţelor psihoactive, instanţa reţine că este necesară sancţionarea inculpatului cu pedeapsa închisorii, nefiind suficientă o pedeapsă cu amenda penală”, au precizat magistrații.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia

Mai exact l-au condamnat pe șofer la un an de închisoare, dar cu amânare.

”Ținând cont de această împrejurare (n.r. cănu consumase înainte cu 24 de ore de testare) dar cu luarea în considerare a aspectului că este necesar ca soluţiile instanţelor de judecată să contribuie la scăderea fenomenului infracţional, se reţine că este suficientă amânarea aplicării pedepsei”, au mai notat magistrații.

Soluția Judecătoriei Alba Iulia din data de 7 decembrie nu este definitvă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Codru

    miercuri, 13.12.2023 at 11:36

    apa de ploaie… pe cei care i-au dat balsamul nicio problema
    Pace si la mai mare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax