Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer de microbuz din Alba, vinovat, după ce a călcat pe mână un bărbat beat care merge pe stradă ”în patru labe”. Daune imense

Publicat

politia rutiera

Un șofer de microbuz din Alba, care în urma cu aproape cinci ani a fost implicat într-un accident rutier, a fost recent condamnat pentru vătămare corporală din culpă. 

O decizie a Judecătoriei Blaj a fost dată pe 20 aprilie 2023, iar motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. 

În linii mari este vorba despre un șofer care conducea cu roțile de pe partea stângă a mașinii, pe contrasens, și care a călcat pe mână un bărbat ce se ”deplasa în patru labe”.

Mai mult de atât, firma de asigurări a fost obligată la plata sumei de 6.883,5 lei cu titlu de daune materiale și suma de 50.000 lei, cu titlu de daune morale, către bărbatul călcat pe mână.

Potrivit motivării instanței, în rechizitoriu s-a reținut, în esenţă ca, la data de 23.08.2018, orele 00.30, inculpatul, a condus microbuzul marca ”Mercedes Benz Sprinter” pe strada principală circulând cu roțile de pe partea stângă a microbuzului pe contrasens, având o viteză de aproximativ 53 de km/h, deși viteza maxim admisă pe drumul respectiv era de 50 de km/h, iar în dreptul imobilului cu numărul 197 a trecut cu roata din stânga față peste mâna dreaptă a persoanei vătămate aflată pe sensul opus de mers în poziția pe spate, cu picioarele spre acostament, cu capul spre axul drumului și cu mâna dreaptă întinsă, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 110 – 120 zile de îngrijiri medicale”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul pe care l-a călcat pe mână era într-o stare avansată de ebrietate, iar în motivarea instanței este notat că se deplasa ”în patru labe”.

Mai exact, bărbatul călcat  în acel moment s-a ”aflat în stare de ebrietate, având o alcoolemie în sânge de 2,10 grame/litru conform buletinului de analiză

toxicologică.

Acesta fără a se asigura, s-a angajat în traversarea drumului, printr-un loc nepermis.

Înainte de a se angaja în traversare, persoana vătămată și-a lăsat bicicleta pe marginea drumului, în afara părții carosabile. Din cauza stării în care se afla, acesta a căzut pe carosabil și a continuat deplasarea „în patru labe”.

Persoana vătămată a reușit să traverseze banda sensului de mers, aceea pe care se deplasa inculpatul, a trecut de axul drumului, a ajuns pe banda sensului de mers unde a căzut, ajungând în poziția pe spate, cu picioarele spre acostament, cu capul spre axul drumului și cu mâna dreaptă întinsă.

În momentul în care a observat prezența persoanei vătămate pe sensul opus, inculpatul a acționat frâna de serviciu, însă autovehiculul nu s-a oprit înainte de impactul cu victima, iar roata din stânga față a microbuzului a trecut peste mâna persoanei vătămate”, se mai arată în motivarea instanței.

După aproape cinci ani de la incident, șoferul microbuzului a fost găsit vinovat pentru vătămare corporală din culpă și condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare, de către Judecătoria Blaj.

Momentan decizia instanței nu este defnitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    luni, 24.04.2023 at 10:21

    judecătorii proști , mai au și pretenții la salarii mari, mancei viermii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax