Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer din Alba, pozitiv la substanțe interzise, după ce ar fi băut un ceai din farmacie. A rămas fără permis și loc de muncă

Publicat

Un bărbat din Alba și-a pierdut permisul de conducere, locul de muncă, dar a și fost trimis în judecată pentru condus sub influența substanțelor interzise. 

În fața magistraților Judecătoriei Alba Iulia bărbatul a declarat că a consumat ceai bio din frunze de canabis, un produs care se găseste în farmacii sau online. 

La un moment dat a fost oprit de către polițiștii rutieri, iar după ce a fost testat cu aparatul drug test, dar și în urma analizelor probelor de urină, a ieșit pozitiv pentru substanța activă din canabis.

Acesta a precizat că nu este consumator de droguri, și că după ce a fost oprit a rămas fără carnet, dar și-a pierdut și locul de muncă. Mai mult de atât a precizat că a consumat ceaiul respectiv din cauza unor probleme de sănătate, pe care le-a dobândit la locul de muncă.

Mai exact bărbatul ar fi avut o fractură de menisc din cauza locului de muncă, unde era obligat să ridice greutăți.

În data de 11 mai 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, bărbatul fiind trimis în judecată pentru conducerea sub influența substanțelor interzise.

Deși acesta a încercat să arate că nu este consumator de droguri, magistrații din Alba Iulia nu au luat în calcul apărarea sa.

Potrivit motivării instanței, ”bărbatul a declarat că la firmă care lucra un muncitor trebuie obligatoriu să deţină permis de conducere pentru a putea presta toate muncile.

Iar ca urmare a pierderii permisului de conducere şi-a pierdut şi locul de muncă.

Mai arată că inculpatul are doi copii între 2 şi 5 ani, soţia acestuia nu lucrează, are un credit bancar pentru că şi-a cumpărat un apartament, și că inculpatul a consumat această substanţă, dar nu ca şi consumator de droguri ci ca antiinflamator.

În concluzie, apreciază că aceste infracţiuni nu au fost săvârşite cu intenţie şi nu a intervenit recunoaşterea faptei având în vedere că nu consumat această substanţă cu intenţia de a consuma droguri”, se arată în motivarea instanței.

Mai mult de atât, ”procurorul a respins apărarea inculpatului cum că ar fi consumat medicamente care au conţinut substanţa interzisă, dar acestea nu a fost consumată cu intenţia de a consuma droguri, ci cu intenţia de a-i ameliora durerea.

De asemenea s-a reţinut că, medicamentul care s-a arătat că l-a consumat, nu conţine drogul care i-a fost depistat în analiza de urină.

Apreciază că în mod greşit s-a pronunţat această soluţie deoarece raportat la faptul că inculpatul a consumat acest tratament, care este distribuit liber în farmacii, sau se obţine on line, fără ca acel medicament să fie eliberat sub control ori numai pe bază de reţetă specială.

A mai arătat că având în vedere că consumul a fost făcut pentru ameliorarea durerii şi nu pentru o activitate de consum de droguri, se impunea o soluţie de clasare.

În acest sens, a arătat că a consumat ulei CBD, care conform prospectului despre acel produs, conţine substanţa interzisă. Mai mult, a arătat că având ruptură de menisc, a mai consumat pentru calmarea durerilor şi ceai de cânepă, care de asemenea conţine substanţa interzisă.

Referitor la ruptura de menisc, a arătat că, iniţial nu a cunoscut acest diagnostic, dar a avut dureri mari la menisc şi s-a programat la RMN, însă nu au avut fonduri şi-a făcut numai ulterior RMN, iar la acest control s-a descoperit şi acest diagnostic.

De asemenea, a arătat că pentru calmarea durerii, i-a fost recomandat de către farmacişti ceaiul de cânepă.

A consumat cele două medicamente, nu pentru că este consumator de droguri, ci pentru a-i calma durerile, aceste medicamente fiindu-i prescrise de către personalul farmaciilor şi aşa cum a arătat, aceste medicamente se distribuie liber, fără reţetă.

În aceste împrejurări, a recunoscut că a consumat medicamente care conţin substanţa interzisă, dar le-am consumat cu intenţia de a-i calma durerile şi nu pentru că ar fi consumator de droguri.

Mai mult, nu a cunoscut că acestea conţin substanţe interzise. În acest sens, a arătat că se poate observa că pe cutia de ceai de frunze de cânepă scrie 100% BIO. În aceste împrejurări, se poate observa că acesta nu a avut intenţia de a consuma droguri”, se arată în motivarea instanței.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis rechizitoriul procurorilor și au dispus începerea judecății.

CITEȘTE ȘI: Șofer din Alba, pozitiv la un test antidrog: Susține că ar fi mâncat covrigi cu mac. Rezultatul analizelor de sânge. DOCUMENTE

Un alt caz al unui tânăr din Alba Iulia care a fost trimis în judecată pentru condus sub influența substanțelor psihoactive face referire la consumul de mac.

foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax