Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șofer din Apuseni, prins cu o alcoolemie foarte mică la volan. Explicația pentru polițiști: a mâncat fructe

Publicat

etilotest

Un șofer din Apuseni, care a fost amendat după ce a fost oprit de Poliția Rutieră Câmpeni, a mers în instanță pentru a cere anularea procesului verbal. 

Mai exact, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat alcoolemia de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a precizat că urmează un tratament pentru gastrită, dar și că în ziua respectivă a consumat peste un kilogram de fructe. 

Citește și Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține

În data de 20 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Câmpeni au dat o decizie în acest caz.

Motivarea a devenit publică.

În fața instanței, șoferul a susținut că procentul infim de alcool depistat în aerul expriat s-ar fi putut sesiza din cauza fructelor consumate și a pastilelor de gastrită.

Acesta a fost tras pe dreapta în data de 1 ianuarie 2023. ”În fapt Poliția Rutiera Câmpeni, a reţinut că a avut o alcoolemie de 0,05mg/l alcool pur în aerul expirat, a contestat aceasta valoare solicitând proba de sânge care să fie supusă analizei toxicologice.

Până în acest moment nu a primit rezultatul, așa încât a formulat prezenta contestaţie sub acelaşi motiv: că nu a consumat nici un fel de băutură alcoolica, urmează un tratament medicamentos pentru gastrită şi în cursul zilei a consumat alimente obişnuite printre care si fructe, mai precis aproximativ 1/2kg mere, banane si portocale.

Consideră că alcoolemia se poate datora fermentaţiei alcoolice pe fondul tratamentului medicamentos sus menţionat.

În consecinţă solicită instanţei să-i încuviinţeze efectuarea unei expertize medico legale prin care să se stabilească daca prezenţa alcoolului în aerul expirat poate fi consecinţa unei fermentaţii alcoolice provenită din consumul unor alimente precum fructele”, a motivat șoferul în fața instanței.

Judecătorii din Câmpeni nu au admis însă cererea acestuia și apărarea.

”Apărările formulate de către contravenient referitoare la faptul că nu ar fi consumat băuturi alcoolice ci starea acestuia s-ar fi datorat unui tratament medicamentos, nu poate fi luată în considerare întrucât petentul nu a depus la dosar rezultatul analizei toxicologice în urma recoltării unor probe de sânge.

Actele medicale depuse la dosar de către petent, respectiv biletul de ieşire din spital, scrisoare medicală şi reţeta eliberată de către medicul specialist nu au legătură de cauzalitate cu starea stabilită de agentul constatator”, au spus magistrații.

Bărbatul a susținut că nu a primit rezultatele de la analizele de laborator și a venit în fața instanței cu documentele pe care le deținea.

Însă nu au fost de ajuns pentru a răsturna procesul verbal întocmit de polițiști.

Drept urmare magistații au respins cererea acestuia.

Totuși decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax