Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Soldații și gradații vor putea folosi banii pe care îi primeau pentru chirie, pentru a cumpăra case. Ratele, suportate de stat

Publicat

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, o ordonanță de urgență pentru acordarea de facilităţi soldaţilor şi gradaţilor Armatei Române.

Cea mai importantă ține de faptul că aceștia vor putea folosi banii primiți pentru chirie de la stat, pentru a cumpăra o locuință prin credit ipotecar și a plăti cu ei ratele. 

”În şedinţa de Guvern de marţi, 29 iunie, a fost aprobată, la propunerea Ministerului Apărării Naţionale, o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor prevederi ale Statutului soldaţilor şi gradaţilor profesionişti (Legea Nr. 384/2006).

Ordonanţa de urgenţă permite soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, în cuantumul şi condiţiile prevăzute pentru cadrele militare în activitate, justificarea compensaţiei lunare pentru chirie şi în situaţia contractării unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe”, a transmis, marţi seară, Ministerul Apărării.

De asemenea, similar cu prevederile stabilite pentru cadrele militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti în rezervă sau scoşi din evidenţele militare, pensionarii militari care provin din rândul acestor militari, precum şi membrii de familie ai acestora, au dreptul la asistenţă medicală şi medicamente, precum şi acces în cercurile militare, casele de odihnă, sanatoriile, căminele de garnizoană şi alte amenajări recreative sau sportive.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax