Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Solicitare de 4,6 milioane de lei de la guvern, pentru vizita Papei Francisc la Blaj. Ce proiecte au nevoie de bani

Publicat

primaria blaj

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar solicită Guvernului României un sprijin financiar în valoare de 4.635.203,95 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru organizarea vizitei Sanctității Sale, Sfântul Părinte Papa Francisc, la Blaj din data de 2 iunie 2019.

Comunicat de presă

”Primarul municipiului Blaj, domnul Gheorghe Valentin Rotar, anunță că administrația blăjeană, cu sprijinul Consiliului județean Alba și al Instituției Prefectului din județul Alba, a inițiat un proiect de hotărâre de guvern, prin care solicită Guvernului României un sprijin financiar în valoare de 4.635.203,95 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru organizarea vizitei Sanctității Sale, Sfântul Părinte Papa Francisc, la Blaj în data de 2 iunie 2019.  

Municipiul Blaj intenționează să utilizeze suma solicitată Guvernului pentru lucrări de investiții, reparații și dotări în vederea bunei desfășurări a acestei vizite istorice din iunie 2019.

Principalele lucrări vizate sunt: reparații capitale și curente pe străzile din municipiul Blaj, continuarea lucrărilor de reabilitare la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain”- imobil construit în perioada 1925-1929 și cu fonduri donate de Vatican, lucrări de reabilitare ale Monumentului GLORIA de pe Câmpia Libertății, lucrări de amenajare și dotări cu mobilier urban pe traseul vizitei Suveranului Pontif, cheltuieli cu organizarea evenimentului.

CITEȘTE ȘI: Vizita Papei Francisc la Blaj: Mai mulți pelerini, pe Câmpia Libertății. Capelă, construită în comunitatea de rromi

”Vizita Sfântului Părinte la Blaj este un eveniment major, care nu se referă doar la Blaj, ci are legătură cu România și cu istoria românilor din Transilvania.

Beatificarea celor șapte Episcopi Greco-Catolici, martiri pentru Hristos, morți în timpul regimului comunist, de către Sanctitatea Sa pe Câmpia Libertății de la Blaj, face ca data de 2 iunie 2019, să reprezinte cel mai important moment al vizitei Sfântului Părinte, iar cu acest prilej Blajul și România vor deveni centrul de interes al catolicismului din întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: PAPA Francisc la BLAJ: Autoritățile locale se pregătesc pentru 150.000 de pelerini. Traficul auto va fi restricționat

Motivarea solicitării unui sprijin financiar către Guvernul României, este dată de faptul că, față de București și Iași, alte municipalități, care au onoarea de a găzdui un eveniment de asemenea amploare, Blajul – deși are capacitatea administrativă și organizatorică de a gestiona un astfel de moment- are nevoie și de un suport financiar suplimentar necesar pentru a organiza la cel mai înalt nivel vizita Suveranului Pontif.

În acest context, comunitatea locală a luat act cu interes de sprijinul financiar substanțial acordat de Guvernul de la Budapesta, Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia pentru primirea Sfântului Părinte la Șumuleu și consideră că la rândul său Guvernul României poate face un gest similar de sprijin față de Blaj.

CITEȘTE ȘI: Vizita Papei la Blaj: 42.000 de pelerini vor avea acces pe Câmpia Libertății. Detalii legate de organizare

Primarul municipiului Blaj își exprimă satisfacția că reprezentantul Guvernului în teritoriul – Prefectul județului Alba și Consiliul județean Alba au înțeles momentul istoric pe care-l va trăi comunitatea noastră și au făcut demersurile necesare pentru a înainta Guvernului României spre aprobare, acest proiect de act normativ .

De asemenea, Primarul municipiului Blaj, își exprimă speranța că Guvernul României, va înțelege importanța evenimentului de pe Câmpia Libertății de la Blaj și că, spre deosebire de Anul Centenar 2018 – când nu a alocat Blajului niciun sprijin financiar, deși Blajul celebra 170 de ani de la Marea Adunare Națională de la 1848 – de această dată va acorda importanța cuvenită Blajului, Câmpiei Libertății, Școlilor Blajului și Bisericii Greco-Catolice, fără de care nu ar fi existat poate nici 1 Decembrie 1918 și pentru care se întâmplă vizita Suveranului Pontif la 2 iunie 2019.

CITEȘTE ȘI: Măsuri de securitate pentru vizita Papei la Blaj. Structuri de apărare și siguranță națională, mobilizate la eveniment

În aceste zile nu mai este loc de orgolii politice ci a sosit vremea «să mergem împreună» spre a ne ridica cu demnitate la înălțimea acestui moment istoric!

Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului”


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles?

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci (PNL) – De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles, atâta vreme cât ei sunt cei mai mari duşmani ai Uniunii Europene? Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci consideră că PSD şi ALDE au devenit cele mai nefrecventabile partide din Uniunea Europeană, deoarece, prin acţiunile şi declaraţiile lor, au demonstrat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate