Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Solicitarea de servicii sexuale ar putea deveni faptă penală. Directivă europeană împotriva traficului de persoane

Publicat

Cererea de servicii sexuale ar urma să fie faptă penală. Uniunea Europeană va avea până la finalul lunii iunie un prim draft modificat al directivei europene împotriva traficului de persoane, prin care statele membre vor putea să incrimineze clienții care cumpără servicii sexuale. România susține această prevedere.

Directiva europeană împotriva traficului de persoane încă se negociază la nivelul statelor membre și va fi discutată ulterior în Parlamentul European, potrivit Europei Libere.

„Nu știm exact cum va arăta în final. Dar focusul nostru la președinția UE a fost să stopăm traficul de persoane și să vorbim despre modelul nostru legislativ și să ne asigurăm că această directivă e negociată și e finalizată până la final de iunie 2023 și că, apoi, Consiliul (European) are o poziție și să sperăm că în toamnă va fi finalizată”, a precizat Therese Hyden, ambasadoarea Suediei la București, pentru Europa Liberă.

Ambasadoarea a mai spus că multe dintre victimele traficului de persoane din Suedia sunt din România, motiv pentru care cele două țări trebuie să lucreze împreună pentru reducerea traficului de persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax