Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Soluție pentru traficul din Alba Iulia: Vor fi montate semafoare cu comandă, în două dintre cele mai circulate intersecții din oraș

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să pună capăt, o dată pentru totdeauna, circulației greoaie din municipiu, iar soluția pe care a identificat-o este amplasarea unor automate de semaforizare cu acțiune la comandă, în două zone intens tranzitate de mașini: intersecția Bulevardului Transilvaniei cu Bulevardul Revoluției și intersecția străzilor Tudor Vladimirescu, Livezii și Orizontului. 

La prima intersecție, cele trei semafoare ce pot fi activate de cetățeni prin apăsarea unui singur buton vor fi corelate între ele și cu instalația de semaforizare de la intersecția Bulevardului Revoluției cu strada Cloșca. Prin această măsură, pietonii vor traversa grupat și nu aleator, perioada de traversare fiind de 12 secunde  și 4 secunde de lumină verde intermitent.

Pentru cea de-a doua intersecție, propunerea de semaforizare vizează circulația rutieră greoaie pe direcțiile str. Livezii – str. Tudor Vladimirescu spre Centru și strada Orizontului spre strada Al. I. Cuza, în mod deosebit între orele 7.00-10.00 și 13.00-17.00. Soluția propusă de SC „Veltona” SRL din Timișoara este semaforizarea intersecției, asigurând totodată accesul autovehiculelor de pe străzile fără prioritate.

Pentru realizarea acestei investiții este necesară modificarea geometriei intersecției cu strada Orizontului și reamplasarea stației de taxi și crearea prin programul de semaforizare a unor zone libere pentru accesul autovehiculelor din arterele secundare spre centru, respectiv spre strada Al. I. Cuza.

În raportul de specialitate prezentat consilierilor locali se precizează că soluția de circulație în sens giratoriu a fost abandonată din cauza imposibilității realizării insulei centrale cu raza care să permită girația în siguranță a autovehiculelor de mare tonaj.

Investiția se va realiza prin selecție de oferte, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 270.000 lei plus TVA. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării consilierilor locali în ședința din 25 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dorina Borcau

    vineri, 21.09.2012 at 16:12

    Foarte bine!!In intersectia de la Cinema Dacia trc pietoni la fiecare doua secunde,astfel ca circulatia masinilor e vizibil incetinita!

  2. cosmin

    luni, 24.09.2012 at 14:52

    un sens giratoriu in ampoi 3, intersectia cu str ariesului si bul. revolutie nu stiti sa luati in calcul ?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax