Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Soluții inovative pentru îmbunătățirea eficienței energetice, la Bazinul olimpic din Alba Iulia. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Bazinul olimpic din Alba Iulia urmează să beneficieze de soluții inovative pentru îmbunătățirea eficienței energetice, printr-un proiect în valoare de peste 2,1 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi, 20 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții „Soluții inovative de îmbunătăţire a eficienţei energetice a bazinului olimpic de înot din Alba Iulia”.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 2.123.913,52 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, obiectul contractului de lucrări constă în realizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții “Soluții inovative de îmbunătățire a eficienței energetice a bazinului olimpic de înot din Alba Iulia”, finanțat în cadrul Mecanismului financiar al Spațiul Economic European (SEE) și Norvegian 2014-2021, Programul Energetic în România – Eficienţă energetică.

În urma analizei datelor de consum și al auditului energetic, prin proiect au fost identificate și propuse 7 soluții inovative în domeniul eficienței energetice:

  • sistem de pompe de căldură – unitate de cogenerare (căldură și electricitate) cu randament mare
  • înlocuirea unei centrale pentru apa caldă cu două centrale în condensație cu randament crescut
  • sistem automat de jaluzele
  • sistem de control al debitului de aer
  • iluminat LED
  • sistem de management energetic al clădirii (Building Management System – BMS)

Principalele rezultate urmărite prin implementarea proiectului sunt reducerea consumului de energie cu 1.632,66 MWh/an (de la 2.197 MWh/an), reducerea emisiilor de CO2 cu 336 tone/an (de la 478 tone/an).

Astfel, prin adoptarea măsurilor de eficiență energetică, se vor realiza economii de 63.926,54 de euro/an (de la 85.989 euro/an).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax