Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SOLUȚII la problema gunoiului aruncat în Lumea Nouă. Întâlnire între reprezentanții Primăriei Alba Iulia și ai romilor

YouTube video

Publicat

După protestul de joi, cu o mașină plină de gunoi în fața Primăriei din Alba Iulia, vineri, municipalitatea și reprezentatul romilor din cartierul Lumea Nouă au găsit soluția pentru combaterea aruncării ilegale a gunoiului.

În zona respectivă va fi montat un sistem de supraveghere video, vor fi făcute contracte pentru ridicarea deșeurilor și se va săpa un șant pentru prevenierea accesului auto în zona cu probleme.

CITEȘTE ȘI: LIVE-VIDEO: Mașină plină cu gunoaie, în fața Primăriei Alba Iulia. Protest al rromilor dintr-un cartier al orașului

Într-o ședință ținută vineri, la Primăria Alba Iulia, consilierul local Nicolae Bumbu, alături de purtătorul de cuvânt al municipalității, Mihai Coșer au identificat soluțiile pentru combaterea depozitării ilegale a gunoiului, în zona Talciocului din Alba Iulia.

gunoi in fata primariei

Chiar de luni, primăria va ridica gunoiul și va aduce în zonă mai multe publele, pentru aruncarea deșeurilor. Mai mult, prin asociația Alianța Pentru Unitatea Romilor (A.U.Rr) se vor face contracte cu operatorul de salubritate pentru ridicarea periodică a gunoiului de la locuitorii din cartier.

gunoi aruncat

”Există mizerii în zona respectivă? Da, este răspunsul cel mai scurt. Dacă vreți unul mai lung: Da, foarte multă mizerie, dar tot acolo ajungem ca și concluzie. Din fericire, există și soluții pentru asta. Nu ne-am întâlnit aici nici pentru scuze, nici pentru acuze. Să nu mai stăm urmăriți de trecut și să privim lucrurile printr-o cheie pozitivă prin care situația acolo să devină normală, nu excepțională din punct de vedere al curățeniei” a declarat Mihai Coșer.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: ”Monumentul” nesimțirii și al nepăsării din Alba Iulia. Deșertul de gunoaie de la marginea ”smart city-ului”

Pentru combaterea unor posibile depozitări ilegale a gunoiului, municipalitatea va monta în viitor, în zona problematică, un sistem de supraveghere video.

gunoi 2

Mihai Coșer a declarat pentru Alba24, că după ședința de buget din data de 19 aprilie vor fi găsite și fonduri pentru achiziționarea și montarea sistemului video.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ȘTIREA TA: ”Oaza” de gunoi de la talciocul din Alba Iulia. În centru colectare selectivă, la periferie, colectivă

”Mulțumesc autorității locale că se implică în problema locuitorilor din zona respectivă. Noi prin Alianța Pentru Unitatea Romilor, vrem să aducem un plus valoarea acestei comunității și să ne implicăm cât mai mult în această comunitate, cu ajutorul primăriei și a autorităților locale, care răspund de toată comunitatea. Am ajuns la un consens cu cei din cadrul primăriei și sper ca toate problemele pe care le-am expus astăzi să poate fi rezolvate” a declarat Nicolae Bumb.

gunoi 23

Ba mai mult, deoarece tehnica modernă merge mână în mână cu soluțiile simple, în zona cu pricina, va fi săpat un șant adânc care va împiedica accesul auto sau al căruțelor, prin care speră reprezentanții celor două tabere va bloca  pe viitor depozitarea ilegală a gunoiului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate