Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Soluţii la Spitalul Judeţean Alba, pentru pacienţii care stau la coadă la internări. Calitatea de asigurat va fi verificată ulterior

Publicat


spital spitalul judetean alba iulia 2În această perioadă, când pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, şi nu numai, sunt nevoiţi să aştepte ore bune la cozi pentru a fi internaţi, având în vedere că sistemul informatic de asigurări de sănătate nu funcţionează, unitatea medicală vine cu soluţii în sprijinul oamenilor.

Vezi şi ŞTIREA TA pe Alba24: Test al răbdării, la Spitalul Judeţean Alba. Pacienţii aşteaptă ore întregi, la biroul de internări, pentru că nu funcţionează „sistemul”

Prima etapă a internării pacientului nu va mai fi verificarea calității de asigurat.

Internarea, inclusiv pentru spitalizările de zi sunt în baza declarației verbale a pacientului. După internarea acestuia, personalul unității sanitare va efectua verificarea calității de asigurat pe site-ul CNAS.

“Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a efectuat internări ale asiguraților la nivelul Biroului de Internări (în baza Biletelor de trimitere), chiar şi în perioada în care atât Sistemul Informatic Unic Integrat  cât și site-ul www.cnas.ro. „Verificare asigurat” nu au fost funcționale și  nu au permis verificarea calității de asigurat la momentul internării.

De la începutul lunii noiembrie 2016, (cu mici excepţii, în perioada 3-7 noiembrie 2016), nu s-a  putut efectua verificarea calității de asigurat la momentul prestării serviciilor medicale, în mod direct, prin intermediul site-ul www.cnas.ro – “Verificare asigurat” sau prin Sistemul Informatic Unic Integrat, datorită unor probleme tehnice ale sistemului.

Menționăm că în acestă situație, conform legislației existente, președintele CNAS poate emite Ordine în baza cărora nu ne vor fi invalidate/nedecontate serviciile medicale prestate pacienților, dacă acestea nu au fost „semnate” cu cardul de sănătate  și nu au fost înregistrate în Platforma Informatică a Asigurarilor de Sănătate în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la momentul prestării serviciului medical, dacă și numai dacă, aceste servicii (inițiate în baza unui Bilet de trimitere), au fost efectuate NUMAI unor pacienți care au calitatea de ASIGURAT.

De aceea am fost obligați să întocmim, în mod olograf, liste cu pacienții care urmau să fie internați/consultați (în baza unor Bilete de trimitere) pe care apoi le-am trimis la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba pentru a fi verificată, în mod manual, calitatea de asigurat în baza de date.

Ca urmare a acestor operații suplimentare, timpul de așteptare a pacienților la nivelul Biroului de internări s-a prelungit considerabil.

Pentru a îndepărta disconfortul creat pacienților Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia împreună cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba a adoptat începând cu data de 9.11.2016, o soluţie care să normalizeze situaţia”, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean Alba.

Am decis alături de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate ca prima etapă a internării pacientului în baza unui Bilet de trimitere să nu mai fie verificarea calității de asigurat.

Internarea, inclusiv pentru spitalizările de zi, se realizează acum în baza declarației verbale a pacientului. După internarea acestuia, personalul unității sanitare va efectua verificarea calității de asigurat pe site-ul CNAS (dacă acesta va funcționa) sau prin întocmirea unor liste cu datele pacienților pe care le vor transmite în continuare la CAS Alba pentru verificar, până la sfârșitul aceleiași zile.

La sfârșitul acestei luni vom face o evaluare a pierderilor pe care Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia le va avea din cauza situației create. Este o decizie impusă de necesitățile pacienților, care nu trebuie lăsați să aștepte cu orele.

Este o situație pe care ne străduim să o rezolvăm chiar dacă nu este din vina noastră. Le mulțumesc încă o dată pacienților pentru înțelegerea și răbdarea de care au dat dovadă”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Reamintim că platforma informatică de asigurări de sănătate nu funcţionează, oficial, de la începutul acestei săptămâni, însă probleme au fost şi anterior.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

STUDIU: Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018. Infrastructura rutieră nu ţine pasul

Publicat

Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018 însă infrastructura rutieră nu ţine pasul, se arată în cel mai recent studiu PwC Digital Auto Report. Consultanţii companiei atrag atenţia, de asemenea, şi asupra faptului că municipiul Bucureşti se află de mai mulţi ani în topul celor mai congestionate oraşe din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Oraşul Ocna Mureş, cuprins de febra şahului. Peste 150 de participanţi la primul turneu din judeţul Alba al anului 2020

Publicat

Oraşul Ocna Mureş tinde să devină al doilea pol de dezvoltare a şahului în judeţul Alba după municipiul Alba Iulia. Deşi nu există o tradiţie şahistă indelungată în Ocna Mureş, febra şahului pare să fi cuprins oraşul sării în ultimii ani, zeci de copii ocnamureşeni fiind atraşi de jocul regilor. Acest lucru s-a putut observa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cazul bărbatului de 38 de ani care a murit la spitalul din Alba Iulia. De la triajul UPU la deces, în mai putin de două ore

Publicat

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au prezentat sâmbătă filmul evenimentelor în urma cărora un bărbat în vârstă de 38 de ani și-a pierdut viața, la scurt timp după ce s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe cu gâtul umflat. Medicii spun că protocolul și procedurile au fost respectate, iar timpii consemnați în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dotări de ultimă generaţie pentru endoscopie digestivă, la Spitalul din Blaj. Investiții de peste 500.000 de lei

Publicat

Spitalul Municipal din Blaj vrea să achiziționeze două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii, pentru secția de Medicină Internă.  Conducearea unității a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția a maxim două truse de videoendoscopie digestivă cu accesorii. Valoarea totală estimată este între 252.100 și 504.200 de lei. Spitalul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate