Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Soluţii la Spitalul Judeţean Alba, pentru pacienţii care stau la coadă la internări. Calitatea de asigurat va fi verificată ulterior

Publicat


spital spitalul judetean alba iulia 2În această perioadă, când pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, şi nu numai, sunt nevoiţi să aştepte ore bune la cozi pentru a fi internaţi, având în vedere că sistemul informatic de asigurări de sănătate nu funcţionează, unitatea medicală vine cu soluţii în sprijinul oamenilor.

Vezi şi ŞTIREA TA pe Alba24: Test al răbdării, la Spitalul Judeţean Alba. Pacienţii aşteaptă ore întregi, la biroul de internări, pentru că nu funcţionează „sistemul”

Prima etapă a internării pacientului nu va mai fi verificarea calității de asigurat.

Internarea, inclusiv pentru spitalizările de zi sunt în baza declarației verbale a pacientului. După internarea acestuia, personalul unității sanitare va efectua verificarea calității de asigurat pe site-ul CNAS.

“Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a efectuat internări ale asiguraților la nivelul Biroului de Internări (în baza Biletelor de trimitere), chiar şi în perioada în care atât Sistemul Informatic Unic Integrat  cât și site-ul www.cnas.ro. „Verificare asigurat” nu au fost funcționale și  nu au permis verificarea calității de asigurat la momentul internării.

De la începutul lunii noiembrie 2016, (cu mici excepţii, în perioada 3-7 noiembrie 2016), nu s-a  putut efectua verificarea calității de asigurat la momentul prestării serviciilor medicale, în mod direct, prin intermediul site-ul www.cnas.ro – “Verificare asigurat” sau prin Sistemul Informatic Unic Integrat, datorită unor probleme tehnice ale sistemului.

Menționăm că în acestă situație, conform legislației existente, președintele CNAS poate emite Ordine în baza cărora nu ne vor fi invalidate/nedecontate serviciile medicale prestate pacienților, dacă acestea nu au fost „semnate” cu cardul de sănătate  și nu au fost înregistrate în Platforma Informatică a Asigurarilor de Sănătate în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la momentul prestării serviciului medical, dacă și numai dacă, aceste servicii (inițiate în baza unui Bilet de trimitere), au fost efectuate NUMAI unor pacienți care au calitatea de ASIGURAT.

De aceea am fost obligați să întocmim, în mod olograf, liste cu pacienții care urmau să fie internați/consultați (în baza unor Bilete de trimitere) pe care apoi le-am trimis la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba pentru a fi verificată, în mod manual, calitatea de asigurat în baza de date.

Ca urmare a acestor operații suplimentare, timpul de așteptare a pacienților la nivelul Biroului de internări s-a prelungit considerabil.

Pentru a îndepărta disconfortul creat pacienților Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia împreună cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba a adoptat începând cu data de 9.11.2016, o soluţie care să normalizeze situaţia”, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean Alba.

Am decis alături de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate ca prima etapă a internării pacientului în baza unui Bilet de trimitere să nu mai fie verificarea calității de asigurat.

Internarea, inclusiv pentru spitalizările de zi, se realizează acum în baza declarației verbale a pacientului. După internarea acestuia, personalul unității sanitare va efectua verificarea calității de asigurat pe site-ul CNAS (dacă acesta va funcționa) sau prin întocmirea unor liste cu datele pacienților pe care le vor transmite în continuare la CAS Alba pentru verificar, până la sfârșitul aceleiași zile.

La sfârșitul acestei luni vom face o evaluare a pierderilor pe care Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia le va avea din cauza situației create. Este o decizie impusă de necesitățile pacienților, care nu trebuie lăsați să aștepte cu orele.

Este o situație pe care ne străduim să o rezolvăm chiar dacă nu este din vina noastră. Le mulțumesc încă o dată pacienților pentru înțelegerea și răbdarea de care au dat dovadă”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Reamintim că platforma informatică de asigurări de sănătate nu funcţionează, oficial, de la începutul acestei săptămâni, însă probleme au fost şi anterior.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Alertă la Alba Iulia. Persoane intoxicate cu monoxid de carbon într-un apartament din Ampoi 3

Publicat

Incident în cartierul Ampoi 3 din Alba Iulia. Trei persoane au fost găsite căzute, duminică seara, într-un apartament de pe strada Arieșului. Din primele date, este posibil ca acestea să se fi intoxicat cu monoxid de carbon. UPDATE 2: Persoanele intoxicate cu monoxid de carbon sunt soț și soție, în vârstă de aproximativ 50 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba Iulia, prinși cu ajutorul unui ofițer sub acoperire. Unul dintre cei implicați, fiu de polițist

Publicat

Cinci tineri din Alba Iulia s-au ales cu pedepse cu închisoarea, după ce activitatea lor infracțională a fost probată cu sprijinul unui ofițer su acoperire. Tinerii luau din Spania materie primă și preparau droguri într-un laborator improvizat. Apoi le vindeau unor clienți din Alba, dar și din Cluj şi Hunedoara. Polițiștii i-au prins cu canabis, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la Shopping City Sibiu. Clienții mall-ului, evacuați după ce a luat foc o friteuză

Publicat

Un incident s-a petrecut duminică seara la mall-ul din Șelimbăr, județul Sibiu. Clienții s-au autoevacuat după ce a luat foc o friteuză și incinta s-a umplut cu fum dens. Potrivit ISU Sibiu, incendiul a fost la o friteuză aparținând unui fast food situat la etajul II al mall-ului și s-a manifestat cu degajare de fum […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Ce dăruieşti din inimă nu se pierde niciodată”. Elevi militari din Alba Iulia, acțiune umanitară pentru familii din Râmeț

Publicat

Elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, alături de studenți de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, au participat la o acţiune umanitară, oferind daruri unor familii izolate din comuna Râmeţ. Elevii în uniformă s-au alăturat proiectului „Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni” iniţiat de Corpul cadeţilor „General maior Nicolae Uscoi” din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate