Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Șomerii și persoanele cu dizabilități vor primi vouchere de 5000 de euro de la Guvern. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Publicat

impozite bani taxe

Guvernul vrea să dea bani pentru românilor aflați în șomaj și cei cu dezabilități. Aceștia vor primi vouchere de la stat, în valoare de 5.000 de euro a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat recent  că voucherele în valoare de 5.000 de euro  vor fi acordate în cadrul unui proiect care îi ajută să-și găsească mai ușor un loc de muncă.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii, potrivit antena3.ro.

Proiectul care prevede vouchere în valoare de 5.000 de euro de la stat se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități.

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018, și anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă.

O persoană cu dizabilități, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi.

Astfel, voucherele de 5.000 de euro vor ajunge la românii șomeri și la persoanele inactive cu dizabilități.

De asemenea, Marius Budăi vrea să aducă modificări la manualul beneficiarului, iar acestea vor fi discutate cu Comisia Europeană.

Scopul, a mai spus oficialul, este acela de a sprijini persoanele cu dizabilități care sunt deja angajate.

„Îmi doresc ca MMSS și ANOFM să devină, tot mai mult, acel liant între mediul de afaceri și cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și au nevoie de sprijin.

În acest sens, s-a organizat, la nivel naţional, Bursa generală a locurilor de muncă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax