Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alba24, înainte cu 7 zile de alegeri. Pentru prima dată, PSD în topul preferințelor cetățenilor din Alba care folosesc internetul

Publicat

sondajPeste șapte zile România va decide cine va forma noul Guvern.  Zece partide din Alba s-au înscris pentru alegerile parlamentare de anul acesta.  Județul Alba ar avea șapte locuri în Parlamentul României, din care două la Senat și cinci la Camera Deputaților, locuri repartizate în funcție numărul de locuitori. La începutul lunii noiembrie, Alba24 a pornit un sondaj în rândul cetățenilor care folosesc internetul, din județ, targetat pe vârstă și zonă, pentru a vedea cum se poziționează partidele politice înainte de alegerile din decembrie. Rezultatele sondajului, înainte cu o săptămână de alegeri, îi plasează pe primul loc pe social democrați. Este primul sondaj în care cititorii Alba24 acordă mai multa încredere unui partid de centru stânga după ce la fiecare sondaj făcut înainte de alegeri, în ultimii 6 ani, PDL (actual PNL) a condus detașat.

Reforma făcută  PSD după alegerile locale pare să dea roade, dovadă că, după o lună de la lansarea sondajului, social-democrații stau cel mai bine și au 36% pentru Senat și 30% la Camera Deputaților. Aceștia sunt urmați  de PNL cu 25% la Senat și 25% la Camera Deputaților. Locul trei este ocupat de USR care, cel puțin în sondaj, a reușit să treacă peste ALDE sau PMP și are 14% la Senat și 15% la Camera Deputaților.

Potrivit rezultatelor sondajului PSD și PNL ar urma să aibă câte un senator și doi deputați, iar un alt deputat va fi ales din PMP, ALDE sau USR.

Precizăm că acest sondaj nu a fost unul ştiinţific, însă baza foarte largă de participanţi depăşeşte cu mult orice eşantion luat de obicei în calcul de sondajele profesioniste, deci rezultatele noastre şi implicit ale dumneavoastră nu pot fi ignorate. După aceeași metodă au fost făcute sondaje și la alegerile locale, iar rezultatele acestora au fost apropiate rezultatelor alegerilor. Rezultatele sondajului Alba24 reflecta doar opțiunile electoratului care folosește internetul.

Sondajul va continua până vineri, aceasta fiind ultima zi de campanie electorală. VOTEAZĂ AICI.

Vă prezentăm rezultatele sondajului Alba24 cu o săptămână înainte de ALEGERILE PARLAMENTARE:

SONDAJ ALEGERI PARLAMENTARE: 10 partide din ALBA candidează la Senat. Pe cine ai vota?
La această întrebare au răspuns 3.654 de cetățeni din Alba care folosesc internetul. Rezultatele după o lună de votare sunt următoarele.

PSD: 1.265 (36%)

PNL: 890 de voturi (25%)

USR: 504 (14%)

ALDE: 240 (7%)

PMP: 222 (6%)

PRU: 171 (5%)

UDMR: 110 (3%)

PRM: 57 (2%)

ANR: 66 (2%)

PRS: 39 ( 1%)

SONDAJ ALEGERI PARLAMENTARE: 10 partide din ALBA candidează la Camera Deputaților. Pe cine ai vota? Au răspuns 3.685 de cetățeni. 

PSD: 1.120 (30%)

PNL: 937 (25%)

USR: 569 ( 15%)

PMP: 280 (8%)

ALDE: 259 (7%)

PRU: 225 (6%)

ANR: 94 (3%)

UDMR: 91 (2%)

PRM: 64 (2%)

PSR: 47 (1%)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Iancu Bereczky

    joi, 08.12.2016 at 21:35

    Singurul partid nou, realmente anti-sistem, este ANR – Alianța Noastră România.
    Celelalte sunt partide cunoscute sau anexe / prelungiri ale lor: USR („Uniunea Soros România”) = aripă a PNL-ului. ALDE și PRU = alte moduri de a vota cu PSD. PMP = Băsescu, care 26 ani a fost mereu în funcții de conducere (ministru în guverne succesive, primar al Bucureștiului, președinte). ANR este singura formațiune care reprezintă cu adevărat interesul național, valorile creștine tradiționale și pe românii care doresc o Românie suverană, prosperă și demnă. Țăranii români – clasa perdantă în mod absolut, decimată, distrusă de 26 ani încoace de sărăcie și migrație – vor avea pe cineva care le va apăra interesele. Cineva care va începe absolut necesara reindustrializare a țării și va lua măsuri ferme pentru suveranitatea alimentară a României. Care va pune capăt jafului la scară națională, înstrăinării resurselor subsolului, concesionării apelor și defrișărilor sălbatice a pădurilor. Dacă v-ați săturat de toți politicienii, votați Alianța Noastră România! Nu veți regreta. Mai bine votați pe cineva NOU decât DIN NOU aceleași partide de care nu mai vreți să auziți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax