Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24 „Parlamentare 2012”, rezultate după 7 zile: ARD domină colegiile de la Senat. USL conduce în majoritatea colegiilor de deputați


Publicat

La o săptămână de la startul sondajului Alba24 pentru candidații la Camera deputaților și Senat pe colegiile din Alba, candidaţii Alianței România Dreaptă (ARD) la Senat îi depăşesc în sondaj pe cei ai USL, în timp ce, la deputaţi, USL conduce pe colegiile Alba Iulia, Sebeş – Blaj şi Apuseni şi este devansat de reprezentanţii ARD pe zonele Cugir – Zlatna şi Aiud – Ocna Mureş. Membrii PP-DD  au obţinut între 6 şi 9% dintre preferinţe, iar un procent de 7 până la 13% se îndreaptă spre alţi candidaţi. Sondajul Alba24 se va încheia cu 3 zile înainte de ziua alegerilor. Până mirecuri, 31.10. 2012, ora 12,00 și-au exprimat opțiunea 6601 cititori.

Reamintim că vor intra în cursa pentru parlamentare 7 candidați din partea Partidului Democrat Liberal care vor încerca să adjudece toate cele 7 colegii. Din partea USL Alba, alianță din care fac parte, PSD, PNL și PC s-au înscris pentru un loc în Camera Deputaților și Senat 6 politicieni, dintre care 4 de la PSD și 3 de la PNL. UNPR, partid cu care PSD a încheiat un protocol pentru parlamentare, va avea de asemenea un candidat pe Colegiul senatorial Sebeș – Blaj – Ocna Mureș – Aiud.

Menționăm că fiecare candidat poate fi votat doar o singură dată și îi atenționăm pe cei care intenționează să fraudeze votul de pe IP-uri dinamice că orice tentativă de fraudare nu înseamnă decât o acțiune de discreditare a candidaților respectivi, deoarece vom publica la care dintre candidați s-a încercat umflarea numărului de voturi.

Reamintim că sondajul nu este unul făcut după criteriile profesioniste de cercetare sociologică, ci reflectă doar intenția de vot a celor peste 6.000 de cititori/ zi pe care îi are ziarul Alba24.

Vă prezentăm rezultatele sondajului după şapte zile:

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuş

Ştefan Bardan (ARD) 41%

Teodor Atanasiu (USL) 40%

Altul (12%)

Horaţiu Bibolar (7%)

 

Pe cine ai vota senator pe Colegiul Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş

Alexandru Pereş (ARD) 44%

Nicolae Dobra (USL) 36%

Altul 13%

Dorin Pocol (PP-DD) 7%

 

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Alba Iulia?

Călin Potor (USL) 44%

Dorin Nistor (ARD) 42%

Altul 7%

Dorin Şerdean (PP-DD) 7%

 

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Sebeş – Blaj?

Ovidiu Jidveian (USL) 44%

Clement Negruţ (ARD) 41%

Altul 9%

Radu Roncea (PP-DD) 6%

 

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Cugir – Zlatna?

Ionuţ Fulea (ARD) 43%

Dan Coriolan Simedru (USL) 43%

Sorin Vasile (PP-DD) 6%

Altul 8%

 

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş?

Sorin Bumb (ARD) 40%

Radu Coclici (USL) 38%

Altul 13%

Cornel Comşa (PP-DD) 9%

 

Pe cine ai vota deputat pe Colegiul Apuseni – Teiuş?

Ioan Dîrzu (USL) 47%

Corneliu Olar (ARD) 37%

Altul 10%

Ion Marincaş (PP-DD) 6%ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Dan

  miercuri, 31.10.2012 at 20:59

  Nu-mi vine sa cred, il vreti pe Potor dupa ce 4 ani a fost de fiecare data in barca puterii si cu PDL si cu USL si nu a facut nimic pentru Alba Iulia? Nu l-am auzit decat in campania electorala si numai injurandu-l pe Hava, care l-a facut om. Naspa caracter. Afara cu el din parlament.

 2. Nini

  joi, 01.11.2012 at 10:01

  Ionut Fulea va castiga colegiul 3 si il va bate pe Simedru la cel putin 15% distanta

 3. ion

  joi, 01.11.2012 at 14:54

  ce a facut atanasiu de cand se afla la bucuresti?Va spun eu.Avere si barbia mare!!!

 4. dumi

  vineri, 23.11.2012 at 20:56

  de ce nu exista PRM in sondaje???

  • Ionut

   luni, 03.12.2012 at 10:40

   pentru ca probabil,e singurul partid care nu cotizeaza.e singurul partid care nu e manjit,care are oameni de calitate,nu baroni locali.asa e la noi din pacate,cei buni sunt lasati deoparte

 5. dumi

  vineri, 23.11.2012 at 21:00

  Trebuie sa fi dus rau cu capul,ca dupa 22 de ani sa votezi tot USL si PDL.Atunci ne meritam soarta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Cosmin Arion, candidat Senatul României – Pro România: Pentru Legi bune, trimitem profesioniști în Parlament!

Publicat

”Românii își doresc oameni noi în politică, dar în primul rând să fie competenți.

PRO ROMANIA a înțeles acest mesaj și candidatura mea este o dovadă în acest sens. Activitatea mea de peste 15 ani în baroul Alba îmi dă încredere că pot fi cel mai bun avocat în reprezentarea locuitorilor județului Alba în Parlamentul României.

Locuitorii județului Alba își doresc în primul rând un trai mai bun si voi lupta pentru asta; un sistem de educație pus la punct si voi milita pentru asta; un sistem de sănătate sigur si voi face din asta o prioritate; o infrastructură care să ne asigure un acces rapid și voi susține asta.

România nu are niciun motiv să nu se dezvolte și să fie una dintre cele mai importante țări europene.

Avem resursa umană, avem resursele naturale, avem relieful, avem tot. Din păcate până acum nu am avut liderii care să știe să le folosească la adevărata lor valoare.

PRO ROMANIA are acești lideri care împreună cu noi toți ne vor face mândri că suntem români și ne vom bucura împreună de tot ceea ce vom face bun pentru noi. Județul Alba are obligația să se dezvolte pentru a însemna ceva în economia țării și pentru a asigura bunăstare locuitorilor săi, dar pentru asta este nevoie de oamenii potriviți care să știe să îl promoveze.

Aveți încredere că sunt unul dintre ei”, a declarat Cosmin Arion într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

23 – 24 octombrie: Lucrări de dezinsecție și deratizare pe raza domeniului public al municipiului Sebeș

Publicat

În perioada 23-24 octombrie 2020, în funcție de condițiile meteorologice, se vor efectua lucrări de dezinsecție (combaterea insectelor) și deratizare (combaterea rozătoarelor) pe raza domeniului public al municipiului Sebeș.

Potrivit reprezentanților Primăriei, toate produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

Lucrările sunt efectuate de societatea comercială DD CHIM SRL, în colaborare cu Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului și Primăria Municipiului Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: WhatsApp va avea funcţie de shopping. Cum vor putea utilizatorii să facă cumpărături online

Publicat

whatsapp iphone

Facebook a găsit o cale de monetizare a WhatsApp, care constă în comanda de produse direct din ferestrele de chat. Mai exact, firmele vor putea vinde produse direct în WhatsApp, aşa cum o pot face deja în Facebook şi Instagram, a anunţat compania americană, care nu a oferit multe alte informaţii în afara unui scurt clip video.

Totul începe cu un mesaj trimis de utilizator magazinului din care vrea să facă achiziţia, în care întreabă despre tipul de produs pe care vrea să-l cumpere. Compania răspunde cu un catalog ce cuprinde produsele care corespund.

Utilizatorul poate adresa şi alte întrebări legate de produsele care-l interesează, înainte de a face achiziţia, iar magazinul va trebui să folosească, cel mai probabil, un bot pregătit să ofere răspunsuri la toate întrebările.

Când s-a hotărât, utilizatorul poate face achiziţia direct din fereastra de chat în care vorbit cu bot-ul magazinului. Aproape sigur operatorul de plăţi va fi Facebook Pay, deşi compania americană nu oferit această informaţie. P

entru Facebook, lansarea funcţiei de shopping din WhatsApp, pentru care nu a anunţat o dată exactă de lansare, este un pas firesc, după ce a făcut acelaşi lucru şi în cazul celorlalte două reţele sociale ale companiei.

Pentru utilizatori ar putea reprezenta o metodă rapidă de a face cumpărături online dar, ar putea să însemne şi că vor primi pe viitor mesaje comerciale pe WhatsApp de la companiile cu care au luat legătura.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Părinţii copiilor care învaţă acasă sau în sistem online vor primi 75 % din salariu. Actul normativ aprobat de Guvern

Publicat

Părinții copiilor din unitățile de învățământ care funcționează în scenariile galben și roșu vor primi zile libere plătite. Ordonanța de urgență a fost aprobată în ședința de Guvern de joi seara.

„Un părinte va putea să solicite angajatorului zile libere plătite pentru a supraveghea copilul care învaţă acasă, în sistem online, numai dacă specificul muncii acestuia nu permite munca la domiciliu/telemunca”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii afirmă că plățile erau făcute punctual și până acum, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.

„Suntem gata, eram gata de acum o săptămână, dar în procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzătoare, inclusiv Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ.

Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi aflându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii și completări. Actul normativ este gata și îl vom supune aprobării dumneavoastră”, a spus Violeta Alexandru.

75% din salariu, dacă școala copilului funcționează în scenariul 2 sau 3

Părinţii copiilor care învaţă în unităţi care funcţionează în scenariile 2 şi 3 vor putea beneficia de indeminizaţie de 75 % din salariu, completările legislative fiind aprobate în ședinţa de Guvern de joi seara.

”Ştiu exact, în zona de competenţă a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinţii copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscrişi în unităţile de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară, intrate în scenariile 2 şi 3.

Imediat după ce comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au decis trecerea şcolilor din anumite localităţi, inclusiv din Bucureşti, în scenariul 2 (prezenţa la cursuri alternativ cu învăţământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am iniţiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, şi în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut) pentru un părinte.

Deja reglementasem şi gestionăm situaţia părinţilor din şcolile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică”, a anunţat, miercuri, Violeta Alexandru.

”Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluţiei situaţiei din ţară respectiv din şcoli. Adăugăm şi scenariile 2 şi 3.

Aceleaşi reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgenţă.

Toate avizele ministerelor, al CES şi al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanenţă la dispoziţia angajatorilor şi a angajaţilor care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în şedinţa de Guvern”, a mai anunţat Violeta Alexandru.

Conform spuselor ministrului, instituția pe care o conduce face plăți către părinți și în prezent.

„Vreau să subliniez pentru cei care în spațiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinților, că Ministerul Muncii efectuează în acest moment plăți pentru toate situațiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate școlară în integralitate sau o clasă se află în situația de a gestiona un focar Covid, avem în plată, avem în gestionare această situație.”, a spus Violeta Alexandru.

Astfel, ministrul Muncii a explicat că se realizează doar o extindere a ordonanței 147/2020, pentru a se acoperi și situațiile părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei.

Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonanței 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spațiul public.

Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanței, venim să completăm ordonanța pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situațiilor părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei. Noi am gestionat în toată această perioadă toate situațiile punctuale apărute. Ca urmare a ordinului celor doi miniștri înțelegem să completăm cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate