Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24: Peste 260.000 de oameni au reacționat pentru ELIMINAREA pensiilor speciale. Ce cred românii despre acest subiect


Publicat

p

Camera Deputaților se întrunește în sesiune extraordinară pentru a vota proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. În forma ieșită din Comisia de Muncă, se păstrează pensiile speciale ale polițiștilor, dar se elimină cele ale magistraților, aviatorilor, personalului diplomatic, parlamentarilor, personalului din Parlament, personalului auxiliar din justiție.

Cu toate că românii sunt pentru eliminarea acestor pensii, legea ar putea fi declarată neconstituțională, dacă va fi atacată la CCR. Alba24 a lansat un sondaj de opinie cu o întrebare simplă: ”Sunteți de acord cu eliminarea pensiilor speciale pentru ALEȘII LOCALI (Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, consilieri locali și consilieri județeni)?”.

SONDAJ: Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE? Exprimați-vă opinia asupra celui mai fierbinte subiect al momentului

Un număr record de cetățeni au reacționat pe facebook, la acest sondaj: 262.000 de persoane și zeci de mii de oameni și-au exprimat votul direct pe site. Majoritatea acestora s-au exprimat pentru eliminarea acestor pensii.

Totuși, pentru anumite categorii, oamenii au fost mai ”indulgenți”. Spre exemplu, 30% au considerat că pensiile speciale trebuie menținute pentru aviatori și 11% pentru foștii șefi de stat. În rest, procentele sunt cele pe care le puteți urmări mai jos.

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru ALEȘII LOCALI (Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, consilieri locali și consilieri județeni)?

DA (98%) 
NU (2%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru PARLAMENTARI?

DA (99%) 
NU (1%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru MAGISTRAȚI (judecători, procurori, grefieri)?

DA (96%) 
NU (4%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru MILITARI (armată, poliție, servicii secrete)?

DA (78%) 
NU (22%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru funcționarii de la Curtea de Conturi?

DA (99%) 
NU (1%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru funcționarii de la Parlament?

DA (99%) 
NU (1%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru AVIATORI?

DA (70%) 
NU (30%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru DIPLOMAȚI?

DA (96%) 
NU (4%) 

  • Sunteți de acord cu ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE pentru FOȘTI ȘEFI DE STAT?

DA (89%) 
NU (11%)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Publicat

dn

Dorin Nistor câștigă un nou fotoliu de primar la Sebeș. După numărătoarea paralelă a PNL în 16 secții de votare din cele 20, media scorului este peste 60% în favoarea lui Nistor. 

În Lancrăm, Dorin Nistor a luat 73%, fiind recordul înregistrat ca și procent.

Cel mai mic procent înregistrat într-o secție de vot este de 59 % în favoarea lui Nistor.

Dorin Nistor a reușit să obțină și majoritatea în Consiliul Local și va „guverna la Sebeș încă 4 ani.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

USR PLUS câștigă prima Primărie din județ. Ioan Radu Penciu obține fotoliul de primar la Lupșa

Publicat

După numărătoarea paralelă, candidatul USR PLUS la Primăria Lupșa, Ioan Radu Penciu a câștigat fotoliul de primar. Este prima primărie câștigată de către Alianța USR Plus în județul Alba. 

Reamintim faptul că Ioan Radu Penciu a mai deținut funcția de viceprimar al comunei în perioada 2016 – 2020, perioadă în care, spune el, a avut inclusiv atribuții de primar.

Acesta i-a avut ca și contracandidați pe Andrei Beniamin Fonoage (ALDE), Dănuț Vasile Bârzan (PSD), Filofteia Barstan (PMP), Gheorghe Nicolae Giurgiu (PNL), Marius Constantin Igna (AUR) și Vasile Avram (Pro România).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăriile Lopadea Nouă, Livezile, Avram Iancu, Ohaba, Cergău și Mihalț, câștigate de liberali. Numărătoare paralelă a PNL

Publicat

stampila vot

Liberalii mai câștigă potrivit numărătorii paralele încă șase primării. Este vorba despre Lopadea Nouă, Livezile, Avram Iancu, Ohaba, Cergău, Fărău și Crăciunel.

Pe lângă cele șase PNL, a mai câștigat Mirăslău, Cut și Sălciua.  De asemenea liberalii au mai câștigat și la Vințu de Jos.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a PNL Alba. Gabriel Pleșa, preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate