Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SONDAJ: Ipoteza surprinzătoare pentru alegeri. Gheorghe Damian ar putea fi contracandidatul lui Hava la Primăria Alba Iulia


Publicat

hava

Ipoteză surprinzătoare care ar putea schimba hegemonia PDL (PNL) din ultimii 20 de ani de la Alba Iulia și ar da o resetare întregii strategii de dezvoltare în Cealaltă Capitală. Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, ar putea fi contracandidatul lui Mircea Gheorghe Hava la următoarele alegeri locale la Alba Iulia.

Puţini sunt românii cu acces la informaţie care să nu fi auzit de isprăvile primarului din Ciugud, care a reuşit să facă dintr-o comună oarecare din judeţul Alba o localitate model.

Gheorghe Damian este un primar tânăr, dar cu o experienţă de 15 ani în administraţie publică şi a ieşit în evidenţă prin modul în care şi-a îndeplinit sarcina de edil. Primarul nu a stat la mila Consiliului Judeţean sau a guvernului şi a ştiut să-şi creeze surse de finanţare, prin înfiinţarea unui parc industrial care a atras numeroase companii ce au devenit contributoare la bugetul comunei.

Mai mult decât atât, primarul Damian a ştiut să atragă tineri valoroşi în echipa sa şi a înfiinţat un departament specializat în scrierea de proiecte cu finanţare europeană, reuşind să atragă peste 16 milioane de euro. Banii au fost investiţi în infrastructura comunei, iar cetăţenii ei au fost permanent consultaţi în privinţa destinaţiei fondurilor. Aşa a devenit Ciugudul o localitate în care până şi drumurile agricole sunt asfaltate, unde accesul la Internet este gratuit şi orice casă are acces la utilităţi.

Ciugudul produce electricitate regenerabilă cu centrală eoliană, iar în comună se pregăteşte inaugurarea celui mai modern teren de golf din România. Planurile comunei nu se opresc aici şi primarul vrea o zonă de agrement amenajată pe malul Mureşului şi o zonă de regenerare a resurselor piscicole. Cu alte cuvinte, o poveste de succes a unei localităţi cu un primar capabil să susţină discursuri la conferinţe de genul TED, dar care în acelaşi timp merge fără probleme noaptea să-i controleze pe cei care fac deszăpezirea drumurilor din comună.

Ciugudul e atât de ”tare” încât chiar city-managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, dar și purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coșer, locuiesc în această comună.

Damian se află în acest moment într-o încurcătură politică şi aşteaptă verdictul conducerii naţionale a PSD la decizia de excludere luată pe plan local. A ajuns în această situaţie, fiindcă a fost probabil considerat un potenţial concurent pentru Ioan Dîrzu. Însă cu sau fără PSD, Damian poate câştiga fără probleme orice alegeri în comuna pe care o conduce de 15 ani.

Se pare însă că de ceva vreme primarul Ciugudului ia în calcul un pas înainte, către Primăria Alba Iulia. Ar fi pentru prima dată în ultimii 20 de ani când Mircea Hava ar avea un concurent foarte serios pentru fotoliul de primar. Gheorghe Damian ar putea capacita acea parte a electoratului care zice la orice alegeri că nu are alternativă la Hava şi care până acum a avut dreptate. Mircea Hava este și el un primar performant, care a ”reușit” să se erodeze destul de puțin după cele 6 mandate petrecute în administrația municipiului Alba Iulia .

La 60 de ani, Hava pare să nu mai aibă energia pe care o avea odinioară în administrarea orașului, este mulţumit de ce a realizat şi de multe ori pare prea obosit de prerogativele pe care le are.

Are Alba Iulia nevoie de un suflu nou care sa-i dea viaţă? E suficientă renovarea Cetății, și atât? Este nevoie de o altă viziune, o altă abordare pentru viitor? Este musai să facem o schimbare în administrarea orașului sau e bine așa cum este acum și cum ne spun actualii edili ca va fi..?

Ar fi Damian o varianta viabilă? Ar fi el capabil să administreze mai mult decât o comună? Are Damian anvergura necesară? Sunt întrebări la care probabil vom afla răspunsurile dacă Damian se decide să-l contracandideze pe Hava la viitoarele alegeri.

Sondaj Alba24: Credeţi că Gheorghe Damian, primarul Ciugudului, ar avea şanse să-l învingă pe Mircea Hava în alegeri pentru poziţia de primar al Municipiului Alba Iulia?

Credeţi că Gheorghe Damian ar avea şanse să-l învingă pe Mircea Hava în alegeri pentru poziţia de primar al Municipiului Alba Iulia?

Loading ... Loading ...ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Tara lui Papura Voda

  luni, 20.03.2017 at 16:56

  Doamne ajuta, Doamne !
  Ne-am saturat de aceasta mafie instaurata pe orasul asta…

 2. toma

  luni, 20.03.2017 at 19:55

  Trei sferturi dintre angajatii primariei, plang….

 3. Pepa

  luni, 20.03.2017 at 20:34

  Angajații Primariei Alba Iulia.

 4. Mafia Havelelor

  luni, 20.03.2017 at 21:00

  Niciodata.mafia miloanelor de euro nu va fi de acord.Havele.sensuri giratorii….constructii cu dedicatie…nu sunt gratis

 5. Ala

  marți, 21.03.2017 at 19:15

  Am înțeles ca va candida și Florin Roman. Cred ca lupta va fi intre Florin Roman și Damian! Șansele ar fi 50%-50% .

 6. Gligor

  marți, 13.03.2018 at 09:13

  Tipic romanesc , un stil fata stil.
  Nu ma intereseaza cati bani are Hava atat timp cat orasul in care locuiesc este frumos , linistit si sunt locuri de munca.
  Daca tot nu sunteti multumiti incercati alte orase .
  Damian a facut miscari inteligente si a facut dintr-o comuna mediocra cea mai frumoasa comuna din tara asta ca ii place sau nu lui Darzu.
  Avem cel mai puternic primar din Romania si acest lucru ar trebuii sa ne faca mandrii.
  Primaria Alba a absorbit foarte multe fonduri europene .
  Hai sa nu mai fim rai si sa vedem ce a facut acest om pentru noi. Sunt multi care au avut si au mult mai multa putere decat Hava si nu au facut nimic.
  As vrea sa stiu unde in Romania sa mai facut ce sa facut in Alba ?
  Chiar daca nu imi place sa spun asta trebuie sa recunoastem ca noi ca nație sunte de 2 lei pentru ca in primul rand suntem rai si in al doilea rand nu avem caracter .
  Pana noi oameni simpli nu realizam ca trebuie sa ne schimbam si sa fim seriosi nu cred ca politicienii o sa faca asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate