Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb: „Consiliul Județean rămâne singura instituție care se preocupă de problemele cetățenilor din Alba”

Publicat

În conferința de presă de vineri a PDL Alba, administratorul județului Alba și vicepreședintele organizației județene a partidului, Sorin Bumb, a adus în discuție bugetul diminuat pentru spitale, întocmit de Ministerul Sănătății. Acesta susține că, în continuare, Consiliul Județean este singura instituție care se preocupă de problemele cetățenilor, și că prin grija acestuia s-a deschis secția de psihiatrie la Baia de Arieș, unde anul acesta va fi deschis și Centrul de Îngrijire și Asistență Socială, iar la Ocna Mureș va fi deschis Centrul de Sănătate Multifuncțional.

Vedeți mai jos comunicatul prezentat de Sorin Bumb:

În ciuda eforturilor făcute de CAS Alba, spitalele din județul nostru vor avea iarăși un buget diminuat cu banii de pe un trimestru. Bugetul de anul acesta a fost întocmit de Ministerul Sănătății, la nivelul bugetului de anul trecut. Doar că, anul trecut, finanțarea pe ultimul trimestru s-a făcut din fondul de rezervă al CAS și nu din bugetul alocat de minister. Astfel, anul trecut, bugetul a acoperit doar trei trimestre. Anul acesta, realizând un buget la nivelul celui de anul trecut, el nu poate să fie decât insuficient, fiind din nou croit la nivelul a trei trimestre.

Iată de ce este justificată și îngrijorarea primarului de la Câmpeni. Rezolvarea nu stă însă în a face chetă de la primarii din zonă și nici în cutia milei. Rezolvarea stă în obținerea finanțării corecte de la Ministerul Sănătății, cheta fiind doar un fel de Algocalmin luat pentru o fractură de picior, adică un calmant de scurtă durată pentru o problemă foarte gravă, ce necesită rezolvare pe termen lung.

Parlamentarii USL au promis redeschiderea spitalelor închise din județul Alba, de a doua zi după câștigarea alegerilor. Nu s-a întâmplat însă nimic. Promisiuni uitate și slogane de campanie electorală! Consiliul Județean Alba a fost și rămâne singura instituție care se gândește la problemele cetățenilor și chiar face ceva pentru a le rezolva. Astfel, la Baia de Arieș, a fost deschisă secția de psihiatrie, ca secție externă a Spitalului Județean Alba, cu 20 de paturi, iar în cursul acestui an, se va deschide, tot la Baia de Arieș, și Centrul de Îngrijire și Asistență Socială pentru persoane Adulte cu Handicap Neuropsihiatric, cu alte 50 de paturi.

La Ocna Mureș, după doi ani de zbatere și intervenții, prin implicarea Consiliului Județean Alba s-a obținut avizul pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional, ce va funcționa și el tot în structura Spitalului județean Alba. O structură cu 20 de paturi, pentru specializările de medicină internă, pediatrie și ginecologie, ce va deveni funcțională din vara acestui an. Tot Consiliul județean este cel care, împreună cu CAS Alba, face demersuri pentru asigurarea finanțării acestui obiectiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax