Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb: Proiectul ce interzice exportul de bușteni și lemn de foc a trecut de Comisia de Industrii

Publicat


Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb anunţă că a fost avizat favorabil, în Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor, proiectul de lege pentru reglementarea exploatării şi exportului masei lemnoase provenind din România. Actul normativ a fost iniţiat de doi deputaţi din Alba, Sorin Bumb şi Corneliu Olar.

Un prim pas spre stoparea exporturilor masive de bușteni de lemn și lemn de foc a fost făcut astăzi. Comisia pentru Industrii și Servicii a camerei Deputaților a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru reglementarea exploatării şi exportului masei lemnoase provenind din România, elaborat de mine și de Corneliu Olar, prin care se va stopa exportul de lemn de foc și bușteni de lemn.

Încercăm astfel să ajutăm industria locală în lupta inegală pe care o are de dus cu giganții lemnului și în același timp încercăm să facem dreptate în cazul oamenilor care îngheață de frig cu pădurea lângă ei, din cauza unor legi strâmbe.

În condițiile în care, în România de astăzi, peste 3,5 milioane de gospodării se încălzesc iarna folosind lemnul, iar exportul de bușteni a însemnat, doar în primele opt luni ale acestui, an circa 770.000 de tone de lemn, măsuri urgente trebuiesc luate pentru a proteja cetățenii României.

Din cauza exportului masiv de materie primă de calitate, sub formă de bușteni, industria de prelucrare a lemnului din România s-a prăbușit în anii de după Revoluție. Exportul masiv de lemn de foc a făcut ca prețul lemnului să crească de 3 ori în ultimii doi ani, iar cetățenii români au ajuns în situația paradoxală în care sunt obligați să cumpere lemn de foc din import, deoarece le-a fost limitat drastic accesul la lemnul de foc din pădurile României.

Credem că pentru dezvoltarea României trebuie limitat exportul de materii prime și încurajată prelucrarea acestor materii la noi în țară. Se creează astfel locuri de muncă și venituri importante la bugetul statului, protejând, în același timp, interesele cetățenilor români.

Proiectul de lege depus de noi este în acord cu măsuri existente în alte state europene, precum Italia, Franța sau Germania, care știu cum să-și protejeze pădurile și economia.

Odată ce legea va fi aprobată, exportul va fi permis doar în condițiile în care masa lemnoasă capătă o valoare adăugată semnificativă, prin prelucrarea ei în fabrici din România. Se va permite doar exportul de furnire, panouri din lemn, parchet ambalat în panouri, elemente de dulgherie și tâmplărie, ambalaje din lemn, mobilă și alte produse finite din lemn”, transmite deputatul PNL de Alba Sorin Bumb.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trei tineri din Alba Iulia, cu dosare penale, după o postare cu informații false pe Facebook

Publicat

laptop calculator

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, anunță IPJ Alba. Potrivit sursei citate, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT grav la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat a murit, după ce o mașină a intrat într-o casă

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seara, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața. Știrea inițială Potrivit ISU Alba, este vorba despre o mașină care a ajuns în afara carosabilului, iar o persoană era în stare de inconștiență. La fața locului intervine detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: A crescut vârsta medie de îmbolnăvire. Structura pe vârste a pacienților

Publicat

Datele transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică arată că vârsta medie de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 46 de ani. Comparativ, luni, aceasta era de 42 de ani. Tot în intervalul celor șase zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de aproape trei ori: de la 576 la 1.452. Pe segment de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Pandemia de coronavirus. A crescut numărul cazurilor de violență domestică, în mai multe țări, din cauza carantinei

Publicat

SUA devine epicentrul pandemiei de coronavirus, înregistrând peste 100.000 de cazuri. La nivel mondial, peste trei miliarde de oameni au intrat într-un nou weekend de carantină. În țările afectate de pandemie, a fost semnalată o creștere a numărului de abuzuri și violență domestică. Aproape 600.000 de oameni erau infectați cu coronavirus în lume, sâmbătă. Virusul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate