Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spaţiu din Cetatea Alba Carolina, transmis în folosință gratuită către CJ Alba, cu destinaţia muzeu de ceramică veche. Proiect la CL Alba Iulia

Publicat

cetate-spatii-libere cj alba Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 28 februarie, transmiterea în folosință gratuită către Consiliul Județean Alba a unui spațiu situat în șanțurile Cetății Alba Carolina, contragarda Bastionului Sf. Elisabetha (spațiul nr. 5 cu indicativul M6C2), pentru amenajarea unui depozit-muzeu de ceramică veche.

În anul 2015, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia a aprobat concesionarea prin licitație publică a unui număr de 10 spații situate în Șanțurile Cetății Alba Carolina.

Citește și 24 iunie: Primăria Alba Iulia organizează LICITAŢIE pentru 10 spaţii în Cetatea Alba Carolina ce vor fi concesionate comercianţilor. Condiţii

De atunci până în prezent, în repetate rânduri au fost organizate, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, licitații publice, licitații în urma cărora 5 dintre aceste spații au fost concensionate.

Citește și TREI din cele opt spaţii disponibile în Cetatea Alba Carolina, concesionate de Primărie. Investitorii vor plăti până la 522 euro chirie pe lună

Între Cosiliul Local Alba Iulia și Consiliul Județean Alba a existat un contract de comodat prin care a fost transmisă către CJ în folosință gratuită Centrala Termică nr. 6 în scopul amenajării unui sediu pentru Serviciul Public Județean Salvamont Alba. Ulterior, în anul 2016, Consiliul Județean Alba a solicitat schimbarea destinației acestei centrale termice în depozit de ceramică veche, lucru cu care Consiliul Local al municipiului Alba Iulia nu a fost de acord, iar în luna ianuarie 2017 contractul de comodat încheiat între cele două părți a fost reziliat.

Prin adresa nr. 13.618/14 februarie 2017, Consiliul Județean Alba solicită să li se pună la dispoziție spațiul nr. 5 cu indicativul M6C2 situat în șanțurile Fortificației de tip Vauban, Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Sf. Elisabeta, în scopul amenajării unui depozit-muzeu de ceramică veche, integrând în acest fel și acest spațiu în lucrările pe care Consiliul Județean Alba le va efectua în zona istorică a orașului (Muzeul de icoane vechi Museikon, Bastionul Sf. Mihail etc.).

Potrivit proiectului, spațiul în suprafață de 1.071 mp (suprafață utilă 461 mp) va fi transmis în folosință gratuită către CJ Alba, pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitate de prelungire, în scopul amenajării unui depozit-muzeu de ceramică veche.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax