Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TREI din cele opt spaţii disponibile în Cetatea Alba Carolina, concesionate de Primărie. Investitorii vor plăti până la 522 euro chirie pe lună

Publicat

plan spatii cetate alba iulia Primăria Alba Iulia a reuşit să concesioneze, joi, trei dintre cele opt spaţii disponibile pentru investitorii care doresc să contribuie la animarea Cetăţii Alba Carolina. Restul spaţiilor vor fi, cel mai probabil, obiectul unei noi proceduri de licitaţie. În cele trei locaţii din Şanţurile Cetăţii ar urma să fie amenajate un restaurant, un pub şi ateliere meşteşugăreşti.

În urma procedurii de negociere directă desfăşurată joi la Primăria Alba Iulia, au fost concesionate, pe 25 de ani, trei din seria de opt spaţii pe care administraţia locală le-a pus la dispoziţia investitorilor interesaţi. Reamintim că aceste spaţii au fost scoase la licitaţie cu strigare de mai multe ori, fără rezultat, după care a fost aleasă varianta negocierii directe, care se pare că a atras mai mulți comercianți.

Concesionarii care au câştigat cele trei spaţii vor trebui să obţină avizele şi autorizaţia de construcţie, după care au termen 12 luni pentru realizarea investiţiei. Pentru fiecare dintre cele trei spaţii, au fost câte un singur ofertant.

Spaţiile concesionate sunt următoarele:

Spaţiul nr. 2 (M4C1) – în Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionul Trinitarienilor. Va fi amenajat un restaurant, suprafaţa utilă fiind de 521,59 mp. Concesionar este Gruian Ariana SRL. Valoarea investiţiei este de 264.130 euro, iar chiria este 522 euro pe lună, sume care coincid cu datele din condiţiile de scoatere la licitaţie.

Spaţiul nr. 6 (M7C1) – în Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionul Sf. Michael. Vor fi amenajate ateliere meşteşugăreşti, suprafaţa utilă fiind de 508,52 mp. Concesionar este Asociaţia Excelenţa Apulum. Investiţia necesară este de 300.000 de euro, iar chiria, de 400 euro pe lună.

Preţul minim de pornire al licitaţiei publice a fost de 406,8 euro/lună, iar valoarea investiţiei de 304.680 euro (sau echivalentul în lei).

Spaţiul nr. 10 (M7R3) – în Cetatea Alba Carolina, Ravelinul Sf. Carol. Spaţiul a fost concesionat de SC Cătă&Maris SRL, pentru pub/cofetărie/gelaterie, suprafaţa utilă fiind de 254,8 mp. Investiţia este de 138.000 euro, iar chiria de 230 euro pe lună.

Preţul minim de pornire al licitaţiei publice a fost de 229,3 euro/lună, iar al investiţiei, de 138.300 euro (sau echivalentul în lei).

Unul dintre motivele pentru care spaţiile au fost greu de dat în concesiune este reprezentat de condiţiile impuse de administraţia locală. Investitorii au trebuit să dispună de sume considerabile în conturi, prin care să dovedească faptul că au capacitatea financiară necesară investiţiei și să amenajeze la anumite standarde acele zone. În plus, procesul de obţinere a autorizaţiei de construcţie, având în vedere zona istorică, presupune avize suplimentare.

Au rămas neconcesionate spaţiile:

Spaţiul nr. 4 (M5R1) – în Cetatea Alba Carolina, Ravelinul Sf. Capistrano; preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 59,9 euro/lună; suprafaţa utilă 85,6 mp; scrisoare de bonitate în valoare de 54.170 euro (sau echivalentul în lei)

Spaţiul nr. 5 (M6C2) – în Cetatea Alba Carolina, Bastionul Sf. Elisabetha; preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 524,4 euro/lună; suprafaţa utilă 476,75 mp; scrisoare de bonitate în valoare de 233.460 euro (sau echivalentul în lei)

Spaţiul nr. 7 (M7C2) – în Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionul Sf. Carol; preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 479 euro/lună; suprafaţa utilă 532,2 mp; scrisoare de bonitate în valoare de 288.140 euro (sau echivalentul în lei)

Spaţiul nr. 9 (M7R2) – în Cetatea Alba Carolina, Ravelinul Sf. Carol; preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 56 euro/lună; suprafaţa utilă 186,8 mp; scrisoare de bonitate în valoare de 170.480 euro (sau echivalentul în lei)

Spaţiul nr. 13 – în Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionul Trinitarienilor; preţul minim de pornire al licitaţiei publice este de 40 euro/lună; suprafaţa utilă 100 mp; scrisoare de bonitate în valoare de 63.200 euro (sau echivalentul în lei).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax