Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Specialişti în resurse umane, despre „generaţia digitală”. Tinerii debutanţi în carieră au ambiţie şi rezistenţă la stres scăzute, preferă să lucreze în echipă

Publicat

angajati-600x400 Ambiţie şi rezistenţă scăzută la stres scăzute, instabilitate emoţională, preferinţa de a lucra în echipă pentru a evita unele responsabilităţi, lipsă de iniţiative sunt repere în caracterizarea tinerilor angajaţi români, cu vârste până în 29 de ani, identificate de unii specialişti în resurse umane. Aşa-zisa “generaţie digitală” are însă şi părţi bune: tinerii au un grad mai mare de socializare, comunică mai mult faţă de cei mai în vârstă ca ei şi sunt mai flexibili în tercerea de la un proiect sau altul.

Totuşi, nu sunt atât de conştiincioşi faţă de generaţiile care cuprind vârste de peste 29 de ani, arată un studiu recent realizat de către firma de consultanţă în resurse umane Hart Consulting, citat de zf.ro.

Astfel, ei au abilitatea de a face faţă sarcinilor care le revin, dar nu neapărat într-un mod calm. Ei ar putea abandona mai repede o sarcină dacă nu le sunt foarte clare responsabilităţile pe care le au, potrivit sursei citate.

tineri tableta Studiul mai relevă că “generaţia digitală” are nevoie să fie în medii de lucru plăcute, tinerii vor să se bucure şi să se amuze acolo unde lucrează, iar prezenţa pe reţele de socializare este importantă pentru ei.

Ambiţia lor este scăzută, preferând să facă parte din echipă, nu să vină cu iniţiative, ci să respecte sarcinile de la manager sau superior.

De asemenea, consultanţii în resurse umane spun că angajatorii se confruntă mai degrabă cu problema păstrării acestor salariaţi în companii, mai degrabă cu cea a recrutării, pentru că aceştia pleacă repede de la un loc de muncă la altul. Unul dintre motive este diferenţa între particularităţile comunicării externe ca brand de angajator faţă de ceea ce simt oamenii în interiorul firmei.

sursa. zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax