Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Specificațiile de neratat când alegi un frigider accesibil (P)

Publicat

Nu trebuie să cauți prea multe detalii cu privire la dorința românilor de a cumpăra chilipirului. Cifrele fulminante ale celui mai recent Black Friday stau mărturie faptului că românii nu și-au pierdut apetitul când vine vorba de înghesuirea în magazinele fizice și online. Fie că au căutat ultimul televizor, cea mai populară consolă, fie că s-au orientat către electrocasnice, românii au adoptat cu succes conceptul de Black Friday.

Electrocasnicele sunt, în continuare, la mare căutare. De la mașini de spălat, până la roboți de bucătărie, nimic nu este trecut cu vederea. Unul dintre cele mai îndrăgite produse este frigiderul, iar dacă nu ți-ai cumpărat unul de Black Friday, însă ai în plan, iată de ce să ții cont când alegi unul și să nu pui presiunie prea mare pe portofel.

Un frigider ieftin poate să aibă diferite nuanțe, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Dacă luăm în calcul și nevoile de spațiu, funcționalitate și confort în utilizare, atunci alegerea unui frigider poate aduce provocări necunoscute. Dacă adăugăm și un buget limitat, atunci cumpărarea unui frigider ieftin este cu atât mai importantă. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când cauți un frigider.

Ce capacitate să aibă un frigider ieftin?

Ca să nu alegi un frigider prea mare sau prea mic, ține cont de următoarele reguli:

– Singur sau în cuplu: frigidere de până la 400 de litri, incluzând compartimentul de congelare

– Familie de până la 4 persoane: între 520 și 600 de litri. Este bine să arunci o privire peste frigidere side-by-side.

– Familie de peste 5 persoane: cel puțin 700 de litri

Tipuri de frigidere

Acum că ai stabilit o limită de volum, e timpul să arunci o privire peste tipurile de frigidere. Decizia pe care o iei aici ține atât de preferințe, cât și de utilitatea tipului de frigider. În funcție de numărul de membri ai familiei, vei descoperi că un tip de frigider este mai bun decât altul.

Frigider cu congelator în partea superioară

Probabil tipul de frigider cu care majoritatea a crescut. Această configurare este cea mai accesibilă ca preț și este potrivită bucătăriilor mici. Spațiul destinat congelării nu este impresionant, însă se dovedește a fi suficient pentru o persoană sau două.

Frigider cu congelator în partea inferioară

Are avantajul de a ține toată mâncarea rece la un nivel ce nu presupune aplecare. Un frigider cu zona de congelare în partea inferioară este, de regulă, mai spațios atât pentru răcire, cât și pentru înghețare. De asemenea, ocupă un spațiu restrâns în bucătărie.

Frigider cu sistem de uși Side by side

Dacă ai nevoie de acces rapid atât la compartimentul de răcire, cât și la cel de congelare, frigiderul side by side este ceea ce cauți. Ușile nu sunt foarte late, însă au o capacitate bună de a stoca sticle. Dacă faci cumpărături semnificative, ce necesită congelare, acesta este frigiderul de luat în considerare.

Frigider cu French door

Este o clasă de frigidere ce îmbină zona inferioară de congelare, cu deschiderea dublă a ușilor. Ocupă mai mult loc decât un frigider obișnuit și oferă gheață și apă filtrată și rece la discreție. La fel ca frigiderul Side by Side, este o soluție bună pentru marile familii, care sunt în căutarea unui spațiu mare de depozitare a alimentelor.

Prețul unui frigider

Și aici lucrurile sunt destul de clare. Frigiderele cu o singură ușă sunt și cele mai accesibile, cu prețuri ce pornesc de la 700 de lei, în timp ce modelele cu ușă dublă pornesc de la aproximativ 2200 de lei. Frigiderele care îndeplinesc toate condițiile enumerate mai sus au ca preț de pornire aproximativ 4500 de lei.

Important este să urmărești constant ofertele, pentru a obține echilibrul perfect dintre utilitate, capacitate și preț. Nu uita nici de faptul ca, in general, un frigider se întreține ușor. Iar dacă bugetul te îndreaptă numai către un frigider ieftin, acordă atenție sporită opiniilor celorlalți cumpărători.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax