Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalele nu pot refuza pacienții aduși de ambulanțe sau SMURD, chiar dacă nu mai au locuri. Ordin semnat de Arafat

Publicat

Toate unitățile de primiri urgențe sunt obligate să preia pacienții aduși cu ambulanțe SAJ sau SMURD, indifferent de situația locurilor disponibile în spitale.

Este o prevedere din ordinal semnat luni de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit documentului citat, toate „Unităţile de Primiri a Urgenţelor (UPU)/UPU-SMURD Compartimentele de Primiri a Urgenţelor (CPU) au obligaţia de a prelua toţi pacienţii aduşi de către ambulanţele aparţinând serviciilor de ambulanţă publice sau SMURD, indiferent de situaţia locurilor disponibile în secţiile spitalelor de care aparţin”.

Ordinul mai prevede că „Unitățile sanitare nu au dreptul să restricționeze accesul ambulanțelor la structurile de primiri urgențe sau camera de gardă”.

De asemenea, dispeceratele de ambulanţă şi SMURD trebuie să direcţioneze cazurile către cel mai apropiat spital competent, indiferent de situaţia locurilor disponibile.

sursă: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax