Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud are nevoie de echipamente de protecție pentru lupta cu COVID-19. Cont deschis pentru donații

Publicat

În conformitate cu Planul Alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din România, alături de celelalte spitale din județ și din țară, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud se află în lupta împotriva epidemiei COVID-19. Potrivit managerului instituției, Cristina Vieru, unitatea nu este suficient de pregătită pentru a intra în linia a II-a de acțiune, având mare nevoie de măști, combinezoane, mănuși și alte echipamente medicale, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri.

„Dacă va trebui să intrăm în linia a 2-a de acțiune, nu suntem suficient pregătiți. Avem mare nevoie de măști chirurgicale simple, măști faciale, combinezoane impermeabile, ecrane faciale, șorțuri impermeabile de unică folosință, mănuși de examinare din nitril fără pudră, acoperitori pentru încălțăminte, săpun lichid, dezinfectanți pentru tegumente, dispozitive, suprafețe, precum și dispozitive UV germicide. Misiunea noastră este să prestăm un act medical de calitate într-un mediu sigur pentru personal, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Facem apel la comunitatea locală, la concetățenii noștri, dar și la mediul de afaceri, încercat în aceste vremuri grele, să ne sprijine alături de autorități cu donații și sponsorizări pentru a putea ține piept la ceea ce va urma. Vă mulțumim tuturor și sperăm să avem suficient timp să ne pregătim și să avem grijă unii de alții!”, a transmis managerul spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Cristina Noiela Vieru.

Donațiile în bani se pot face în contul:

  • Beneficiar: Asociația Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud
  • IBAN: RO78BRDE010SV50557970100
  • Banca Română de Dezvoltare, Sucursala Aiud

Pentru donațiile materiale se va lua legătura telefonic cu:

  • Docea Ioana
  • 0258 861 302
  • 0740 051 770

Despre Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Acest spital este singurul de specialitate din județ, care asigură servicii medicale atât pentru locuitorii județului, cât și pentru cei aflați în județele limitrofe, având 120 de paturi, dintre care 4 pentru spitalizare de zi. Unitatea funcționează conform structurii organizatorice aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 47 din 2015, spitalul fiind unul monobloc, toate secțiile și compartimentele sunt localizate în municipiul Aiud, str. Ecaterina Varga, nr. 6.

Din punct de vedere organizatoric, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud dispune de o structură care permite tratarea majorității afecțiunilor respiratorii.

Construcţia clădirii principale a fost începută în anul 1914, iar inaugurarea festivă a avut loc în luna iunie 1923, în prezența M.S. Regina Maria și Principele Moștenitor, a Ministrului Sănătăţii și a altor personalități de seamă din lumea medicală a vremii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax