Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean Alba cere despăgubiri de la Hexi Pharma de peste 300.000 de lei. S-a constituit parte civilă în proces

Publicat

info spital Spitalul Județean Alba s-a constituit parte civilă în dosarul deschis împotriva Hexi Pharma, în urma scandalului dezinfectanților în care a intrat și unitatea spitalicească din Alba Iulia, după ce a avut trei tipuri de produse cumpărate de la respectiva companie. Spitalul cere întreaga contravaloare produselor din ultimi 5 ani, sumă care se ridică la suma de peste 300.000 de lei.

„Vom da în judecată Hexi Pharma dacă se adeverește că produsele lor sunt neconforme”, declara în luna mai managerul Spitalului Județean Alba, Nicoleta Coșarcă.

Din cauza lipsei de probe, nu s-a putut deschide un dosar separat, astfel că reprezentanții spitalului s-au constituit parte civilă în dosarul deschis împotriva Hexi Pharma.

„Nu am avut nicio probă pentru că nu am primit rezultatele pe probele ridicate de la noi, deci practic nu am avut motivul direct ca noi să dăm în judecată, noi, ca entitate ci ne-am constituit parte civilă în procesul deschis împotriva celor de la Hexi Pahrma, pentru întreaga contravaloare a livrărilor din ultimii 5 ani”, spune managerul Spitalului.

Contravaluarea livrărilor se ridică la peste 300.000 de lei.

În acest moment se așteaptă de la Ministreul Sănătății caietul de sarcini pentru procedura standard de achiziție a dezinfectanților.

„Între timp noi am ales din ceea ce ne-a pus Comisia de Biocide la dispoziție și ceea ce am găsit pe SEAP, am ales dezinfectanții din mai multe surse în așa fel încât să nu mai avem surprize și am adoptat și o procedură prin care trimitem periodic, prin sondaj, și le trimitem la analize”, a mai declarat Nicoleta Coșarcă.

Reamintim că Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a apărut pe lista cu probe neconforme la produsele de dezinfectant de la compania Hexi Pharma. Este vorba despre două probe de dezinfectant de mână folosit de personalul medical, la care din rezultatele de laborator (efectuate la laboratorul din spital şi la cel de la DSP Alba) au evidenţiat că sunt neconforme.

VIDEO: Scandalul DEZINFECTANȚILOR DILUAȚI. Spitalul Județean Alba: „Vom da în judecată Hexi Pharma, dacă produsele sunt neconforme”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax