Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sportivul din Alba Iulia, Lucian Nicolescu, a devenit oficial preparatorul fizic al Federației Române de Tenis

Publicat

Sportivul din Alba Iulia, Lucian Nicolescu, este oficial preparatorul fizic al Federației Române de Tenis. 

”Mă voi deplasa la București periodic pentru stagiile de evaluare și cele de pregătire fizică a loturilor naționale de tenis. În rest, în marea parte a timpului, tot la Alba Iulia mă găsiți”, a transmis acesta pe contul său de Facebook.

Lucian Nicolescu este un sportiv din Alba Iulia care a ajuns în elita mondială a sportului, ca antrenor de pregătire fizică, instructor și terapeut pentru nume mari ale tenisului și atletismului.

Printre alții, acesta a făcut parte din echipa lui Marius Copil și ulterior a lucrat cu Horia Tecău și cu atletul Rareș Toader (aruncarea greutății – bilă). Dar nu doar cu ei a lucrat Lucian ci cu foarte mulți alți sportivi de top.

nicolescu

Cum a ajutat o sportivă dintr-o echipă rivală

O întâmplare de la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha, spune multe despre caracterul lui Lucian.

Este vorba despre episodul cu columbianca Yosiry Urrutia de la proba de triplusalt. Yosiry l-a rugat să o ajute întrucât avea dureri la o gleznă și la umărul opus.

Lucian și-a dat seama imediat că cele două probleme sunt conectate, făcând parte din același lanț kinetic, așa că practic avea o singură problemă, nu două.

Ajutând-o pe Yosiry

În timp ce Lucian o evalua pe Yosiry, o doamnă din staff-ul medical pus la dispoziție de organizatori pentru sportivi (probabil fără experiență în lumea sportului), l-a întrebat mirată cum de ajută o atletă din altă echipă? I-a spus că suntem concurenți, nu dușmani.

Lucian Nicolescu a absolvit Universitatea Babeș Balyai din Cluj Napoca și este, de câțiva ani, un instructor de fitness, sportiv și preparator fizic foarte cunoscut și apreciat la Alba Iulia și pe plan național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax