Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sprijin financiar de 100 lei/hectar pentru agricultorii afectaţi de secetă. Până în 15 octombrie se pot depune cereri la primăriile din Alba

Publicat

Agricultorii care au terenuri arabile cultivate afectate de secetă pot beneficia de un ajutor financiar de la guvern de 100 de lei pe hectar. În Alba, sunt 9.429 de fermieri care pot accesa aceste sume. Aceştia pot depune cereri la primării, până în 15 octombrie. APIA va pune la dispoziţia Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală lista cu beneficiarii, pe localităţi, iar, până luni, 10 septembrie, fiecare primărie va primi datele atât ale beneficiarilor, cât şi toate informaţiile legate de procedura care trebuie urmată.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Alba, pentru compensarea efectelor secetei din anul agricol 2011-2012, Guvernul României a adoptat o hotărâre privind alocarea unor ajutoare de minimis, de care pot beneficia agricultorii, ce deţin între 1 şi 10 ha de teren arabil cultivat, indiferent că este vorba de persoane fizice, juridice, asociaţii, cooperative sau grupuri de producători.

Valoarea ajutorului acordat de guvern este de 100 lei/ha, iar pentru a beneficia de această compensaţie, agricultorii trebuie să depună la primării, până în data de 15 octombrie 2012, o cerere însoţită de copia după cartea sau buletinul de identitate, dovada contului activ în bancă, pentru virarea sumei şi, pentru cei care nu se află în evidenţele APIA, o adeverinţă eliberată de primărie, care să ateste că, în anul agricol 2011-2012, au cultivat minimum 1 ha de teren arabil.

Ţinând cont de faptul că, la nivelul judeţului Alba, doar pe listele de la APIA se regăsesc 9429 de beneficiari şi o suprafaţă totală de teren arabil cultivat de 25.397,62 ha, prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, a decis că agricultorii judeţului, care au dreptul să primească această compensaţie financiară din partea Guvernului României, trebuie sprijiniţi de autorităţile locale şi judeţene, în aşa fel încât cererile-tip pentru acordarea ajutorului de minimis să fie completate corect şi, împreună cu documentele-anexă solicitate, să fie depuse până la data limită de 15 octombrie 2012.

APIA va pune la dispoziţia Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală lista cu beneficiarii, pe localităţi, iar, până luni, 10 septembrie, fiecare primărie va primi datele atât ale beneficiarilor cât şi toate informaţiile legate de procedura care trebuie urmată pentru obţinerea de către agricultori a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor secetei. Totodată, la cererea prefectului, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Rurală va stabili responsabili de zone, care vor coordona, împreună cu primarii, informarea agricultorilor cu privire la ajutorul de minimis, completarea cererilor şi depunerea documentelor la primării, în termenul stabilit de lege, pentru obţinerea compensaţiei financiare.

Prefectul Dan Coriolan Simedru a stabilit o întâlnire cu toţi primarii, în care procedura de informare a populaţiei, completare a cererilor şi depunerea actelor necesare intrării în posesie a ajutorului de minimis să fie detaliată. Întâlnirea va avea loc marţi, 11 septembrie 2012, ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. agris

    sâmbătă, 08.09.2012 at 22:02

    Ar fi bine daca ar fi asa, doar ca dupa cate m-am informat eu, cei care depun pentru acest ajutor nu vor primi subventia pentru suprafata declarata afectata, deci daca eu am 8 ha afectate din 12 ha declarate la APIA pt subventie, pe cele 8 ha nu voi mai primi subventia, ceea ce nu e corect, deoarece subventia e undeva la 100 E pe ha si ajutorul 100 lei pe ha. Va rugam cereti toate detaliile si informati publicul corect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax