Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF. Serviciul va avea acces la toate informațiile financiare despre companii și cetățeni

Publicat

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF. Serviciul va avea acces la toate informațiile financiare despre companii și cetățeni.

Proiectul de lege care prevede că SRI va gestiona digitalizarea ANAF, a primit raport favorabil de la comisiile de specialitate și ajunge la votul final din Camera Deputaților.

De menționat că în februarie, a fost aprobat tacit de Senat, fără dezbatere.

Proiectul pentru aprobarea OUG nr. 109/2023 privind înființarea, dezvoltarea și administrarea unui hub financiar la nivelul Ministerului Finanțelor consfințește în mod explicit implicarea SRI în sistemul informatic al ANAF.

Citește și: GHID fiscal pentru frizeri, coafeze și manichiuriste, publicat de ANAF. Care sunt obligațiile

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF: Implicarea se va produce prin intermediul Regiei Autonome Rasirom (deținută 100% de SRI) și al Centrului Național Cyberint.

Pentru a justifica cooptarea Serviciului Român de Informații în proiect, guvernul a decis că acest hub financiar este infrastructură de securitate națională, scrie Economedia.

Va fi vorba despre un întreg „centru de servicii și date financiare, fiscale și vamale al administrației publice”.

Practic, dacă proiectul va fi adoptat, toate informațiile financiare despre companiile și cetățenii din România vor fi la îndemâna Serviciului Român de Informații.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 19.04.2024 at 12:09

    Păi se putea ca cei care gestionează totul în ţară să nu fie băgaţi şi aici ? Păi, nu. Că doar d”aia suntem stat securist.

  2. KKMK

    vineri, 19.04.2024 at 12:10

    Ce să spun, până acum nici nu-și băgau coada…

  3. Adrian

    vineri, 19.04.2024 at 21:06

    În toate domeniile SRI a fost implicat. Securiștii și mai nou sri-stii, au furat de au rupt. Programele sunt cumpărate tot de la fugarul Ghiță?

  4. Alex G

    vineri, 19.04.2024 at 22:33

    este clar că statul în care trăim devine un stat totalitar, și securist cu vectorul de a ajunge in ceva ani la tiranie și dictatura,ei controlul a tot și toate că pe vremuri sau mai rău, și să aibă ei toate afacerile in mână.

    Noi ,poporul, nu trebuie sa acceptam aceste lucruri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax