Connect with us
Publicitate

BLAJ

Star Assembly din Sebeș se află în TOP 3 exportatori din România. Pe ce loc se află Bosch, o altă companie cu fabrici în Alba

Publicat

O companie localizată în județul Alba este în top 3 exportatori din România. Este vorba despre Star Assembly, membră a grupului Mercedes-Benz. 

Pe locul 6 al topului se află o altă companie care deține fabrici în Alba (la Blaj) și Cluj: Bosch.

Industria auto rămâne în topul celor mai mari exportatori ai României în 2022, condus de Automobile Dacia, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică (INS), la solicitarea Economedia.

Dacia este lider, fiind urmată în top trei de către Ford și Star Assembly, filiala deținută integral de compania germană Mercedes-Benz AG.

La fabrica din Sebeș a Star Assembly sunt asamblate transmisii pentru Mercedes-Benz.

Fondată în 2013, Star Assembly este responsabilă pentru asamblarea mai multor tipuri de cutii de viteză pentru rețeaua globală de producție Mercedes-Benz de astăzi.

Odată cu producția, începând cu 2020, a variantelor hibrid de transmisii cu opt trepte cu dublu ambreiaj, compania a făcut un pas important către e-mobilitate.

Star Assembly construiește o nouă unitate de producție, la Sebeș

Compania se află în plină dezvoltare. În 2023, a început la Sebeș construcția unei fabrici pentru asamblarea de unități de antrenare electrică.

Investiția anului în Alba: Noua fabrică Mercedes de la Sebeș va aduce în județ cea mai avansată tehnologie din domeniul auto

Începând cu anul 2025, acolo vor fi produse unități de antrenare electrică pentru noua generație de modele Mercedes-EQ complet electrice.

Noua hală de producție va avea o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați și va găzdui funcțiile de asamblare și logistică.

Noua facilitate va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Pentru aprovizionarea cu energie, compania se bazează în întregime pe energii regenerabile.

Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Star Assembly este unul dintre principalii angajatori din județ.

Bosch, locul 6 la exporturi

Pe locul 6 al topului realizat de Economedia se află Bosch, cu fabrici în Alba și la Cluj, dar cu afaceri și la Timișoara.

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România și are aproximativ 9.830 de angajați în șase entități.

În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piața din România, potrivit unor informații făcute publice de companie.

Valoarea totală netă a vânzărilor, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către afiliați, a ajuns la 2,1 miliarde de euro.

Bosch a înregistrat o creștere semnificativă în România. Rezultate financiare anuale pentru 2022. Angajament față de educație 

Pe lângă centrele sale de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și fabricile din domeniul Soluțiilor de mobilitate din Cluj și Blaj, Bosch mai operează o unitate de producție din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum și un centru pentru soluții de externalizare a proceselor de afaceri, la Timișoara.

Valoarea exporturilor Românești

În 2022, valoarea totală a exporturilor primelor zece companii a ajuns la 16,1 miliarde euro, având o pondere de 17,6% din totalul exporturilor.

În ceea ce privește primele 20 de companii, valoarea cumulată a exporturilor a ajuns la 23,4 miliarde euro, adică 25,5% din total.

În total, exporturile totale ale României au însumat anul trecut 91,9 miliarde euro, în creștere cu 23% față de 2021, când valoarea totală a exporturilor a fost de 74,7 miliarde euro.

Anul 2022 a fost mai bun și față de 2020, când valoarea totală a exporturilor însuma 62,1 miliarde euro, mai scrie Economedia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ghiță

    vineri, 22.09.2023 at 14:32

    Dacă și salariile angajaților ar fi în același top ar fi super tare.

  2. Mircea

    vineri, 22.09.2023 at 22:16

    sa dam afara multinationalele sa ne dea mancare si servicii BUZATU SI CIOLACU SI GEORGE SIMION SI BOLOS CU PNL-ul lui si toate jigodiile si traficantii de droguri Romani cu politisi care iau mita si medici de rahat care chiar daca au acum salarii mari vor tot mai multi bani nu toti dar 90% da JEG DE NATIE CE SUNTEM

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax