Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Starea drumurilor județene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Alba. Peste 200 de kilometri fără asfalt


Publicat

drum sureanu_aprilie 2016_1Pe 66 km de drum din județul Alba sunt impracticabili, iar alți 166 kilometri sunt clasificați ca ”drumuri rele”, pe care se circulă greu, potrivit „Stării de viabilitate a drumurilor judeţene, administrate de Consiliul judeţean Alba la 31 decembrie 2016”. Ce mai mare problemă privind infrastructura o au drumurile din zonele montane, iar cea mai lungă porțiune de drum impracticabil se întinde pe o lungime de peste 13 km, pe DJ 107 zonele Ighiel – Necrilești – Întregalde. Alte zone cu probleme sunt în zona Munţii Şureanu, acces dinspre Oaşa sau Şibot sau în apropiere de Râmeţ.

Vezi şi VIDEO: ADIO șanse de asfalt pe drumul spre Domeniul Schiabil Șureanu. Guvernul a decis să rămână FORESTIER

Ca procente, la sfârșitul anului trecut, 56 la sută dintre drumurile județene administrate de Consiliul Județean Alba se aflau într-o stare bună sau foarte bună, în timp ce 15,7 la sută erau într-o stare rea, iar 6 la sută erau impracticabile, potrivit proiectului privind aprobarea stării de viabilitate a drumurilor judeţene, document ce se va afla pe masa consilierilor județeni în ședința de joi, 26 ianuarie.

Consiliul Judeţean Alba administrează reţeaua de drumuri judeţene, prin urmare în această calitate are obligaţia de a aplica toate actele normative cu privire la administrarea, întreţinerea, repararea şi construirea lor.

Vezi şi Situaţia contractelor de DESZĂPEZIRE în judeţul Alba. Cine şi cu cât întreţine drumurile şi autostrada, în iarna 2016-2017

Reţeaua de drumuri judeţene din judeţul Alba aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Alba cuprinde 62 de drumuri judeţene. Cele 62 de drumuri judeţene însumează 1094,597 km, din care 1056,991 km sunt administrate de Consiliului Judeţean Alba, diferența de 37,606 km fiind administrate de municipiile Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, respectiv orașele Cugir și Ocna Mureș.

„Faţă de anul 2015, lungimea reţelei de drumuri administrate de Consiliul Judeţean Alba s-a modificat în urma identificării cadastrale a drumului judeţean DJ 107I, dar au apărut şi modificări ale viabilităţii drumurilor din punct de vedere al tipului de îmbrăcăminte şi a stării acesteia, urmare a intervenţiilor asupra drumurilor, de natura lucrărilor de reabilitare, modernizare, modificări ale elementelor geometrice, etc.”, se precizează în expunerea de motive.

Prin Programele de investiţii, reparaţii capitale şi întreţinere periodică a reţelei de drumuri, starea de viabilitate a drumurilor judeţene administrate de Consiliul Judeţean Alba, s-a îmbunătăţit, se arată în documentaţie. AICI, comparativ, situaţia din 2015.

Starea de viabilitate a drumurilor administrate de Consiliul Judeţean Alba, la 31 decembrie 2016, este următoarea:

– 39,588 km (3,745%) – drumuri în starea foarte bună

– 552,624 km (52,283%) – drumuri în stare bună

– 231,519 km (21,904%) – drumuri în stare medie

– 166,8 km (15,781%) – drumuri în stare rea

– 66,46 km (6,288%) – drumuri impracticabile

– drumuri cu îmbrăcăminte modernă (asfaltică şi/sau beton) – 665,270 km

– drumuri pietruite – 328,621 km

– drumuri de pământ – 63,100 km

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul care a furat portmoneul jurnalistei de la România TV, la Alba Iulia, în timpul Marșului Unirii, a fost REȚINUT

Publicat

Bărbatul care a furat portofelul jurnalistei România TV, în timpul manifestărilor de 1 Decembrie de la Alba Iulia, a fost reținut de polițiști. Mai exact este vorba despre despre un bărbat de 57 de ani din Bacău, care participa la Marșul Unirii. 

Potrivit IPJ Alba, acesta ar fi sustras portmoneul unei tinere care participa la manifestările din Cetatea Alba Carolina, dedicate sărbătoririi Zilei Naționale.

La data de 6 decembrie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un bărbat de 57 de ani, din comuna Horgești, județul Bacău, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

CITEȘTE ȘI: Jurnalistă România TV, jefuită la Alba Iulia, în timpul Marșului Unirii. I-au fost furate actele și banii

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 1 Decembrie 2021, în jurul orei 12,00, în timp ce se afla în Cetatea Alba Carolina, ar fi sustras, din rucsacul unei tinere, portmoneul în care avea carduri, documente și o sumă de bani.

În cursul zilei de azi, 7 decembrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp a introdus o nouă funcție. Utilizatorii pot alege, din setări, ca toate mesajele postate să se șteargă automat

Publicat

WhatsApp a lansat o opțiune nouă care le permite utilizatorilor să șteargă automat mesajele. Utilizatorii WhatsApp pot alege acum să șteargă toate mesajele noi pe care le trimit sau le primesc.

Opțiunea a fost descrisă de către un director executiv ca standard de confidențialitate.

Serviciul folosit de peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global le oferă utilizatorilor și opțiunea ca mesajele să dispară după 24 de ore sau 90 de zile, după ce inițial fusese introdusă doar perioada de 7 zile.

Zafir Khan, șeful Consumer Product la WhatsApp, a spus, într-un interviu acordat TechCrunch, că opțiunea ar trebui să ajute utilizatorii să evite situațiile stânjenitoare cu prietenii lor.

Noua opţiune poate fi activată din setări, din opțiunea privacy scrie Romania24.ro

Schimbări pentru Android și Iphone

WhatsApp permite în mod oficial doar logarea într-un telefon în platforma sa de mesagerie, dar și în WhatsApp Web, cel din urmă sistem putând fi folosit doar dacă telefonul principal de pe care e logat contul e conectat la Internet.

Acest nou sistem permite logarea în WhatsApp Web, alte telefoane, sau PC-uri, pentru folosirea contului WhatsApp chiar și când telefonul principal nu are o conexiune de internet activă, deci total independent de el, potrivit DCNews.ro.

Noua funcție vine pentru a facilita logarea într-un cont din platformă de pe tablete și PC-uri, fie că prin WhatsApp Web, sau aplicații dedicate, iar utilizarea fără o conexiune de Internet pe telefonul principal e un bonus.

WhatsApp criptează conversațiile făcute de către noi, backup-urile, însă chiar și așa, trebuie să fiți atenți pentru ca nu cumva o altă persoană să-ți logheze contul în propriul telefon, tabletă sau PC.

A două schimbare utilă

Dacă ai o activitate mare pe WhatsApp, află că reprezentanții au mai pregătit o schimbare prin care utilizatorii din întreaga lumea să poată să șteargă mult mai rapid un status publicat din greșeală.

WhatsApp va avea un buton special numit “UNDO”, care va permite ștergerea unui status imediat după ce el a fost publicat de către utilizatorii iPhone și Android, așa că nu va rămâne vizibil prea mult pentru toată lumea. Ștergerea unui status publicat din greșeală prin WhatsApp e un lucru care a dat bătăi de cap până acum, pentru că se poate întâmpla oricând să publicăm din greșeală ceva.

WhatsApp a gândit totul foarte simplu, astfel că butonul pentru ștergerea unui status apare imediat sub interfața prin care se confirmă publicarea statusului nostru, astfel că este accesibil pe loc.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Vine iarna în județul Alba. COD GALBEN de ninsori și viscol în zona montană și submontană. Se va depune strat de zăpadă

Publicat

Autoritățile au emis un COD GALBEN de ninsoare și viscol în mai multe județe din România, inclusiv în partea de nord vest și sud a județului Alba.

Este vorba despre zona Munților Apuseni și a Munților Sebeșului. 

Intervalul de valabilitate al avertizării este din 7 decembrie, de la ora 6:00 și până în data de 8 decembrie, ora 18:00.

Fenomenele vizate constau ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Zone afectate: sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei și zona de munte

În intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană.

În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat proiect: Consolidarea capacității SJU Alba Iulia de gestionare a crizei sanitare COVID-19

Publicat

Consolidarea capacității SJU Alba Iulia de gestionare a crizei sanitare COVID-19

Beneficiarul proiectului: SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ ALBA IULIA

Obiectivul general al proiectului este: Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea raspunsului în timp util si eficient al sistemului medical al Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia la criza COVID -19 si consolidarea capacitatii adecvate de îngrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SAR – CoV – 2 prin dotarea cu echipamente /dispozitive/aparatura medicala necesare pentru tratamentul pacientilor.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Asigurarea disponibilitatii aparaturii si dispozitivelor medicale necesare Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, in vederea imbunatatirii capacitatii spitalului de a raspunde in timp util si eficient pentru tratarea cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2 .

2. Cresterea capacitatii de testare in vederea depistarii infectiilor cu COVID-19

3. Asigurarea conditiilor optime de siguranta atat pentru personalul propriu cat si pentru pacientii care se adreseaza Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia

Valoarea totala a proiectului este de 13.928.181,43 lei, din care cofinantare UE: 13.928.181,43 lei.

Data inceperii proiectului: 01.02.2020

Data finalizarii proiectului: 30.06.2022

Codul SMIS : 140093

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională/Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020

Date de contact beneficiar:

Municipiul Alba Iulia, România, Str. Bld. Revolutiei nr. 23, judetul Alba, cod postal 510073, România, tel. 0258820825, mail: managersjualba@gmail.com

Vezi comunicatul AICI (.pdf)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate