Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA DRUMURILOR | Prefectul de Alba: „Nici un kilometru de drum închis. Accesul pe Transalpina, blocat cu parapeţi din beton”

Publicat

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer a participat, joi dimineaţa, alături de reprezentanţi CJ Alba, ISU, IPJ, la videoconferința cu Comitetul Național de Situații de Urgență (CNSU), pe tema fenomenelor meteo specifice iernii. Potrivit acestuia, în judeţ nu există niciun kilometru de drum închis sau blocat” și se circulă „în condiții normale de iarnă”. De asemenea, accesul pe Transalpina, tronsonul aflat la mare altitudine, a fost blocat cu parapeţi de beton, pentru a împiedica şoferii să-şi pună în pericol viaţa.

„Din totalul de 446 de km de drumuri naționale, 1053 de km de drumuri județene și 37.11 km de autostradă, nu există niciun km de drum închis sau blocat. Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile, fiind toate <drumuri la negru>, doar cele din zona de munte fiind acoperite cu zăpadă. Am luat măsura blocării drumului Transalpina, în apropiere de limita cu județul Gorj, cu parapeți din beton, pentru că există mulți doritori de adrenalină care se aventurau pe acel drum, deși existau panouri mari, de 2m/1m, prin cadre conducătorii auto sunt avertizați că drumul e închis pe timpul iernii. cu toate acestea, am avut cazuri de nerespectare a avertizătilor, unii conducători auto s-au aventurat pe acel drum, după care au apelat serviciul 112, iar noi am fost nevoiți să mobilizăm Jandarmeria și Salvamontul, pentru a fi deszăpezite autoturismele acestora și a fi conduși în siguranță până în locul de unde au putut pleca neînsoțiți, fără să mai existe riscuri. Menționez că drumul Transalpina va fi închis până la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, în funcție de condițiile meteo”, a declarat prefectul Gheorghe Feneșer.

Totodată, prefectul a mai precizat că „în ceea ce privește autostrada, există un Centru de Intervenție și Control în localitatea Pian și o bază la Cunța, unde există utilaje specializate, care vor acționa pe autostradă ori de câte ori va fi nevoie, cu nisip, sare și clorură”.

La videoconferinţă au fost prezenţi, din Alba, prefectul Gheorghe Feneşer, subprefectul Cornel Murg, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, şeful IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea, şeful ISU Alba, Dorel Sofica şi alţi reprezentanţi ai Comitetulu pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ.

La videoconferinţa CNSU, primul-ministru Victor Ponta a declarat că, „deși situația meteo s-a mai îmbunătățit în ultimele zile, Ministerul de Interne și departamentele județene pentru situații de urgenţă trebuie să fie mereu pregătite pentru a interveni, dacă este cazul”.

De asemenea, vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că Raed Arafat a renunțat la postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, pentru funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi Raed Arafat trece la Ministerul de Interne. Va conduce Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. george

    joi, 30.01.2014 at 14:48

    Chiar a spus prefectul limita cu judetul Gorj???? Prefectul de Alba??? Nici macar nu stie cu cine se invecineaza judetul? Dar cine a scris articolul stie??? Voi sunteti oameni seriosi???

    • moderatorul de serviciu

      joi, 30.01.2014 at 15:00

      @george, vezi ca sunt ghilimele. este declaratia prefectului, asa cum a spus-o. doar n-o să-i facem noi corecturi, sa-i denaturam cunostintele de geografie administrativa 😉

  2. dorel

    duminică, 02.02.2014 at 11:08

    Inspectorul SOfica nu si-a dat inca demisia ??? Ce tupeu !!!
    Stici cat de parsiv este acest om ??? Habar nu aveti !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax