Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Sezonul de schi continuă cu succes în cele trei stațiuni montane

Publicat

sureanu zapada partii În timp ce unii așteaptă primăvara, alții se bucură la maxim de zilele de iarnă și zăpadă pentru a profita cât mai mult de mișcare pe pârtie. Cei care preferă anotimpul rece au și mai multe motive de bucurie pentru că stațiunile montane din județul Alba, și din apropiere, sunt exact așa cum trebuie, cu pârtii pline de zăpadă și temperaturi numai bune de mișcare.

VEZI: METEO de WEEKEND în ALBA: Ceaţă şi temperaturi maxime de 2 grade Celsius. Se mai încălzeşte uşor, duminică

ȘUREANU

Vremea perfectă pentru schi continuă la Șureanu, unde cele 6 pârtii funcționale își așteaptă turiștii. În plus, drumul de la lacul Oașa este în stare bună (dar, atenție, necesită lanțuri pentru roți), pârtiile sunt bătătorite remarcabil de bine, iar zăpada este, încă, foarte bună de schi pentru perioada 27 ianuarie- 02 februarie. Singura problemă: gerul crâncen, în special în primele ore ale zilei. Pentru informații adiționale și webcam-uri live, intrați pe www.schisureanu.ro

DRUMUL LACUL OAȘA – PÂRTII (18 KM): în prezent este deszăpezit, are refugii, dar există, pe direcția de mers, șanțuri adânci. Atenție la șofat, sunt absolut necesare lanțurile.

PÂRTII ȘI CABLURI: sunt deschise 6 pârtii (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4), iar stratul de zăpadă bătătorită măsoară aproximativ 50 cm. Întrucât nu a mai nins de câteva zile, zăpada nu mai este atât de proaspătă precum era săptămâna trecută. Există, pe anumite vârfuri de pantă, gheață și piatră, din cauza stilului defectuos de coborâre al majorității schiorilor și boarderilor (care coboară exclusiv în derapaj). Nici în zonele de off-piste nu este, momentan, cea mai bună zăpadă (mai mult crustă). Cu toate acestea, în ansamblu, pârtiile se prezintă excelent, cel puțin în prima parte a zilei. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul.

METEO: conform prognozelor meteo, la Șureanu nu va mai ninge între 27 ianuarie și 02 februarie. Vremea va fi în continuare foarte frumoasă pentru toată perioada, cu cer senin, soare din plin și temperaturi extrem de joase, așadar recomandăm haine groase și ochelarii de soare cu înaltă protecție UV. Temperaturile se vor încadra între -20 și -6 grade Celsius; șanse de viscol sunt slabe. De asemenea, nici vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată.

SERVICII: școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei (0762 501 913); trei après-ski¬-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

SFATURI DE BUZUNAR:
– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.
– faceți acasă o probă de montare a lanțurilor.
– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.

* date săptămânale oferite de Florian-Rareș Tileagă (monitor schi în cadrul școlii „Pași Liberi” din Munții Șureanu, www.PasiLiberi.ro).

VEZI: O zi la schi. Tot de trebuie să știi despre costuri, condiții, echipament și accesul pe pârtiile de la Șureanu, Arieșeni și Arena Platoș

ARIEȘENI

Sezonul de schi continuă cu succes și la Arienșeni unde ambele pârtii au zăpadă din belșug și își așteaptă turiștii să se bucure de ele.

Prognoza meteo pentru acest weekend ne anunță că în continuare va ninge, atât vineri cât și sâmbătă. Temperaturile vor fi între -16 grade Celsius, maxime de -4 grade Celsius; nori joşi şi ceaţă, vineri, -17, -1, sâmbătă, iar duminică va fi ceva mai rece -11 și 1 grad Celsius.

Drumul până la Arieşeni este destul de bun și poate fi parcurs de orice tip de mașină.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

 

Arieşeni (Vârtop)

Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Lungime totală: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

ARENA PLATOȘ

Aflată la aproximativ 90 de kilometri de Alba Iulia, stațiunea Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din țară, fiind întemeiată în anul 1894.

Cei care vor merge în acest weekend la Păltiniș vor avea parte de vreme bună pentru schi. Și aici se anunță ninsori, vineri și sâmbătă, cu temperaturi de: vineri 0,-3 garde, sâmbătă vor fi între -1 ș -13 grade, iar duminică -5, -14 și cer noros.

Cum ajungi la Paltiniș

Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanță față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

Drumul foarte bun face ca această stațiune să fie destul de populată, astfel este recomandat să evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie, țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor.

Pârtii:
A: Pârtia Platoş – lungime 520 m, diferenţa de nivel 75 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B1: Pârtia Panorama Sibiului – lungime 600m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B2: Pârtia Poiana Poplăcii – lungime 600 m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

D: Pârtia Arena – lungimea 240 m, diferenţa de nivel 35 m, capacitatea de transport 500 pers./oră

E: Pârtia Soarelui – lungime 640 m, diferenţa de nivel 75 m

Sunt condiţii excelente de schi, în această perioadă, la Arena Platoş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. scoriloturism.ro

    vineri, 27.01.2017 at 16:24

    Avem partii foarte bune, de la an la an totul arata mai frumos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax