Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Staţiuni turistice formate prin asocierea unor localităţi limitrofe. Proiect la Ministerul Turismului

Publicat

statiune turistica montana

Stațiuni turistice și părțile limitrofe ale unor localități ar putea fi acreditate dacă îndeplinesc condițiile cerute de lege pentru a deveni stațiune turistică, dar numai în asociere cu alte asemenea zone. Un proiect de modificare a HG 852/2008 prevede noutăţi.

Articolul 2 se modifică și va avea următorul cuprins:

“Art. 2 – Se atestă ca staţiune turistică de interes naţional sau local, după caz, localitatea ori partea unei localităţi ori zona formată din localități limitrofe sau părți ale unor localități limitrofe, care dispun de resurse naturale şi antropice şi care îndeplineşte cumulativ, pentru una dintre categorii, criteriile prevăzute în anexa nr. 1.”

La Anexa nr. 1 – Criterii obligatorii de atestare a staţiunii turistice, punctul 11 se modifică și va avea următorul cuprins:

11. Canalizare. Notă: pentru localitățile situate în zone montane cu relief neuniform sau care cuprind arii protejate în care nu se poate interveni, sunt permise sisteme de canalizare parțial centralizate cu fose septice și bazine vitanjabile cu condiția ca pe raza unității administrativ teritoriale să nu existe deversări necontrolate de ape menajere uzate.

 “Asocierea unor localități limitrofe în vederea obținerii statutului de stațiune turistică de nivel local/național vor conduce la creșterea atractivității turistice a zonei, care este în strictă dependență de: calitatea resurselor naturale; calitatea serviciilor oferite; ambianţa estetică, înţelegând prin aceasta personalizarea atracţiilor turistice prin arhitectură şi artă peisagistică; viziunea de dezvoltare a localităților care contribuie la crearea unei imagini favorabile în exterior şi constituie unul dintre factorii care determina succesul economic şi social şi, pe aceasta bază, creşterea competitivităţii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

sursă: legestart.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate