Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statul acordă finanțări nerambursabile pentru firmele care fac angajări. Perioada de depunere a cererilor

Publicat

finante lista

finanteMinisterul Finanțelor Publice (MFP) deschide luni, 8 august, o nouă sesiune de înregistrare a cererilor pentru schema de ajutor de stat pentru finanțarea investițiilor privind dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, se arată într-un anunț publicat pe site-ul instituției.

„Ministerul Finanțelor Publice anunță deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza H.G. nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, care se va desfășura în perioada 8 – 22 august 2016”, se arată în anunțul publicat pe site-ul MFP.

Potrivit MFP, bugetul sesiunii este de 113 milioane lei. Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 332/2014 îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, acordându-se sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

„Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare, se transmit prin poștă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice, Str. Apolodor nr. 17, sector 5, București, menţionându-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 332/2014”, informează Ministerul Finanțelor Publice.

Având în vedere faptul că emiterea acordurilor pentru finanțare pentru cererile depuse în această sesiune se estimează a se finaliza la sfârșitul anului 2016, pentru stabilirea calendarului de creare a locurilor de muncă reprezentanții ministerului recomandă celor interesați să ia în considerare anul 2017 ca fiind primul an de creare.

Înregistrarea cererilor la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice se realizează exclusiv în perioada 8 – 22 august. Cererile de acord pentru finanțare înregistrate în afara perioadei 8 – 22 august se restituie întreprinderilor și nu sunt luate în considerare în procesul de analiză.

Analiza Cererilor de acord pentru finanțare începe numai după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanță ordinea înregistrării la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice.

Toate informațiile privind condițiile ce trebuie îndeplinite în vederea obținerii finanțării și modul de completare a documentelor necesare, precum și platforma de întrebări, sesizări și solicitări de clarificări, se regăsesc pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la secțiunea Ajutor de stat – H.G. nr.332/2014.

sursa: mfinante.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax