Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

STC inaugurează la Sebeș, în aprilie, noua unitate de producţie a cutiilor de viteză 9G Tronic pentru automobilele Mercedes Benz

Publicat

inaugurare daimler La doi ani de când concernul Daimler a început construcţia celei de-a treia unităţi de producţie de piese auto la Sebeş, Star Transmission – parte a grupului german – anunță inaugurarea producţiei cutiilor de viteză 9G Tronic folosite pentru dotarea autovehiculelor Mercedes Benz.

Evenimentul de inaugurare a fabricii, în cadrul Star Assembly Sebeş, va avea loc în 4 aprilie și va cuprinde o ceremonie specială de prezentare a primei cutii de viteză produse aici.

Cermonia marchează începutul unei noi etape din investiția de 300 de milioane de euro derulată de concernul Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteză automate de ultimă generaţie pentru automobilele Mercedes Benz. Până în prezent, a generat peste 500 de locuri de muncă.

STC4 Construcția noii fabrici a început în aprilie 2014, iar la inaugurarea au participat fostul premier Victor Ponta, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, fostul ministru al Economiei, Constantin Niţă, fostul ministru al Transporturilor Dan Șova, omul de afaceri Ion Ţiriac precum și reprezentanți ai administrației județene și locale.

După terminarea discursurilor, cei prezenţi au participat la momentul propriu-zis de amplasarea a „pietrei de temelie” a noii fabrici. Invitații au pus pe rând câte un obiect simbolic într-un mic „buzunar”, făcut în piatră. Șurub, bani, ziar, planul de construcție a noii fabrici, breloc, dar și o diplomă, au fost obiectele care au fost închise în piatră cu o plăcuță, pe care s-au semnat reprezentanții companiei și oficialitățile invitate.

Vezi şi FOTO- VIDEO: Ponta şi Ţiriac, la Sebeş. DAIMLER a început construcţia celei de-a treia fabrici de piese auto Mercedes

Potrivit datelor prezentate acum doi ani, fabrica de producţie şi asamblare a cutiilor de viteze automate 9G Tronic va fi operațională în totalitate în 2017, când numărul angajaților la unităţile Daimler din Sebeş va fi de aproximativ 1.000 de persoane.

Hala principală este proiectată cu o suprafață de 43.000 metri pătrați şi în total construcţiile se desfăşoară pe un teren de 72.000 metri pătrați.

Din acest an va începe gradual producția, pe măsură ce liniile de producție și cele de asamblare vor fi testate și se vor dovedi funcționale la parametri optimi. În paralel, personalul angajat participă la cursuri de specializare de câteva luni în Germania. Se va lucra în trei schimburi.

În momentul în care fabrica de la Sebeș va funcționa la capacitate totală, aceasta va avea un stoc de 9-10.000 cutii de viteze care vor putea fi livrate în orice moment.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax