Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sterilizarea câinilor de rasă comună sau metiși, cu stăpân, continuă și în 2023 la Alba Iulia. Suma propusă din bugetul local

Publicat

Programul de sterilizare a câinilor de rasă comună sau metiși, cu stăpân, se desfășoară și în 2023 la Alba Iulia. Pentru susținerea acestuia, se propune subvenționare de la bugetul local.

Suma ce va fi alocată este de 80.000 de lei. Primăria va încheia contracte cu medici veterinari.

Orice persoană fizică sau juridică, cu domiciliul/sediul pe raza municipiului, care deține unul sau mai mulți câini de rasă comună sau metiși, întregisttrați, poate beneficia de subvenționarea sterilizării.

Acordarea subvenției se face în ordinea depunerii cererilor. Alături de cerere, solicitantul depune și o copie după actul de identitate.

Costurile estimative ale intervenției de sterilizare includ înregistrarea evenimentului în carnetul de sănătate al câinelui și în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS).

Medicii veterinari vor factura lunar contravaloarea sterilizărilor efectuate în luna anterioară.

Obiectivul programului

În documentația de proiect se arată că se dorește impulsionarea cetățenilor de a opta pentru sterilizarea animalelor din gospodăria proprie, pentru reducerea înmulțirii necontrolate și a abandonului acestor animale.

Abandonul conduce la accidente rutiere în care sunt implicate animale, la posibile atacuri față de oameni și gospodăriile acestora, din lipsă de mâncare și adăpost, potrivit sursei citate.

Un alt avantaj al programului este înregistrarea animalelor în RECS; deocamdată, doar 14% dintre câinii înregistrați sunt sterilizați.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax