Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Știrea ta pe Alba 24: „Nu înțeleg cum pot fi unii șoferi atât de nesimțiți încât să parcheze oriunde?” Apelul unui cetățean către primărie

Publicat

În Alba Iulia, cetățenii se plâng că nu mai pot circula din cauza mașinilor parcate necorespunzător, iar, la polul opus, șoferii atrag atenția că nu sunt suficiente locuri de parcare. Din nefericire, problema este de partea amândurora, fie șoferi sau pietoni, iar singura care ar putea remedia situația este administrația locală. Cititorii Alba24 atrag atenția asupra modului în albaiulienii își parchează mașinile pe Bulevardul Transilvaniei din municipiu: pe trotuar și chiar pe trecerile de pietoni.

Un cititor al site-ului nostru ne-a făcut publice nemulțumirile sale vizavi de modul în care șoferii își abandonează mașinile în cele mai nepotrivite locuri, făcând imposibil accesul pietonilor. Acesta cere administrației locale să se sesizeze și să i-a măsuri implementând un sistem de imobilizare a autovehiculelor.

Albaiulianul a trimis și o fotografie în care se vede clar cu un șofer și-a parcat mașina, pe trotuarul de pe Bulevardul Transilvaniei. Vedeți mai jos ce îl nemulțumește pe acesta:

„Nu înțeleg cum pot fi unii șoferi atât de nesimțiți încât să parcheze oriunde, chiar și pe trotuar, pe panta de acces către trecerea de pietoni. Dacă vrea un părinte cu cărucior sau o persoană cu dizabilități care se deplasează în cărucior să traverseze strada, pe unde sa o facă? În zona respectivă aproape zilnic poți vedea mașini parcate pe trotuarul respectiv sau pe cel de vizavi (cel din fața studioului foto) sau chiar pe refugiul dintre cele două treceri de pietoni.

Refugiul respectiv este folosit des de conducătorii auto să întoarcă mașinile ca să reintre în parcare, în loc să ocolească rondourile intersecției. De multe ori am văzut oameni refugiindu-se pe zona verde ca să nu fie loviți de șoferii care parchează pe trotuar sau întorc pe refugiul acela de trotuar. Din când în când, de multe ori la insistențele trecătorilor, politiștii comunitari mai lipesc câte o amendă pe parbrizele mașinilor parcate pe trotuar. Este singura reacție a autorităților și cred că nu are nici un efect din moment ce șoferii continuă să parcheze ața. Mai mult, o dată un țofer a rupt amenda în fața polițiștilor și a început să-i înjure, după care s-a urcat în mașină și a plecat. Poliţiștii au ridicat din umeri și și-au continuat patrularea.

De ce autoritatile nu sunt în stare să aplice metode mai eficiente împotriva acestor șoferi? Este chiar așa greu să se implementeze un sistem de imobilizare a vehiculelor, prin blocarea roților, sau chiar de ridicare a masinilor?” întreabă cetățeanul.

Același albaiulian a atras atenția și asupra modului în care șoferii își parchează mașinile pe gazonul de lângă obiectivul turistic recent amplasat, Gara Mică-Mocănița:

„Unii șoferi s-au bucurat foarte tare când au văzut în presă pozele cu locomotiva expusă lângă șanţurile Cetăţii. S-au gândit că gazonul pus în jurul locomotivei este ideal pentru a-și parca mașinile. Deși gazonul este aproape uscat din cauza secetei șa indiferenței celor care ar trebui să aibă grijă de el, nu cred că ar trebui distrus complet de către șoferii fără bun simț.

Când am făcut poza, în parcarea aflată la 20 m în spatele mașinii erau cel puţin 15-20 locuri libere. La fel ca șoferul din poză, un alt şofer a parcat lângă locomotivă, la câteva zile după ce fusese montat gazonul, distrugând o porțiune din acesta. Atunci, în zonă era un gardian public care asigura paza locomotivei, care s-a apropiat de șofer și i-a cerut să mute mașina de acolo. Şoferul i-a răspuns pe un ton ridicat că acolo este umbră și nu își ia mașina de acolo, că el parchează unde vrea el.

Șoferul respectiv a plecat cu mașina de acolo după câteva zeci de minute după ce și-a rezolvat probabil problemele pentru care venise în zonă. Întreb din nou de ce autoritățile nu sunt în stare să aplice metode mai eficiente împotriva acestor șoferi. Este chiar așa greu să se implementeze un sistem de imobilizare a vehiculelor, prin blocarea roților sau chiar de ridicare a mașinilor?”

Cetățenii care identifică situații care ar putea face obiectul unei știri sau care pur și simplu au ceva de semnalat sunt invitați să acceseze rubrica Știrea ta pe Alba24 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. robert

    luni, 23.07.2012 at 14:39

    Felicitari celui care a trimis pozele ! are dreptate 100%

  2. raul

    luni, 23.07.2012 at 15:11

    DE CE NU CHEMA GRUA SA LE RIDICE MASINILE LA NESIMTITI DE EI ….. NU AI CE SA MAI SPUI..

    • radu

      luni, 23.07.2012 at 17:13

      GRUA e in Spania….aici e Romania

  3. Un cetatean

    luni, 23.07.2012 at 18:49

    Stimati concitadini,
    Este adevarat ca nesimtirea nu are margini dar, nici cei din asa-zisa „Politie Locala” nu isi fac treaba, cu toate ca acest lucru le intra in obligatiile de serviciu. De fapt, ce vreti stimati concitadini de la gardieni publici cu 3 clase ???
    Au numai fitze in cap, nu stiu nici cum ii cheama !!!
    In schimb, au niste ifose de te doare mintea.

  4. Cristi V

    marți, 24.07.2012 at 07:59

    Problema e ca nu se dau amenzi din cauza ca si politia face la fel in timpul liber :))

    Ar fi o solutie ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Propun sa existe si o linie telefonica pentru asa ceva. Una din cele mai bune solutii.

    Spor la treaba! Si implementati odata sistemul…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax