Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: Ocnişoara, satul în care cizmele de cauciuc sunt „în vogă”, de nevoie. Locuitorii au făcut petiţii pentru modernizarea drumului din zonă

Publicat

Ploile din această primăvară readuc în discuţie problemele locuitorilor din satul Ocnişoara, ce aparţine de comuna Lopadea Nouă. Un cititor Alba24 ne-a transmis că acum, în localitate, “cizmele de cauciuc sunt în vogă, de nevoie”, pentru că drumul principal din zonă, ce face legătura cu satul Ciuguzel este nepietruit şi noroiul care se formează pe timp de ploaie le face deplasarea trecătorilor un adevărat coşmar. Şoferii rămân împotmoliţi cu maşinile şi sunt nevoiţi să le repare, de multe ori, după ce rămân blocaţi pe drumul plin de gropi.

“Aşa arată drumul principal şi singura cale de acces, care face legătura între cele două sate, Ciuguzel şi Ocnişoara (foto).

Odată ajuns pe el, ai impresia că aici nu s-a schimbat nimic de sute de ani şi doar cizmele te salvează de noroiul care este peste tot. După cum se <înmoaie> puţin vremea, drumul devine un adevărat coşmar, atât pentru locuitori, cât şi pentru trecători. După fiecare ploaie, gropile şi noroaiele sunt la ele acasă.

Din cauza acestei situaţii execrabile, mai mulţi şoferi şi-au stricat maşinile în nenumărate rânduri. Din cauza drumului nepietruit/neasfaltat, de multe ori, oamenii rămân blocaţi cu maşinile pe deal sau în gropile pline de noroi, care măsoară zeci de centimetri adâncime”, scrie cititorul Alba24.

Acesta mai reaminteşte că „de ani de zile aşteptăm marea cu sarea”, că în ultimii ani, locuitorii din sat au strâns semnături, au făcut petiţii şi au rugat de nenumărate ori instituţiile statului să intervină pentru a beneficia de un drum practicabil.

Însă susţine că “de cele mai multe ori, apelurile noastre au primit doar răspunsuri seci” şi se întreabă “oare ce să facem, unde să mergem, cine să ne ajute şi pe noi?” În final, cititorul se întreabă: “Dl. primar Marian Cătălin Indreiu nu vede realitatea?”

Nu este pentru prima dată când situaţia drumului din localitate a fost sesizată de cititori Alba24. Aceştia au mai scris că, pe timpul iernii, copiii din sat trebuie să dea dovadă de curaj ca să ajungă pe jos, 8 kilometri, la şcoală, pentru că drumul este impracticabil şi maşinile nu circulă.

Citeşte şi ŞTIREA TA pe ALBA24: Trei copii merg 8 kilometri pe jos, prin noroi şi frig, la şcoală. Când plouă sau ninge microbuzul nu ajunge în Ocnişoara

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi fotografii prin intermediul formularului ”Ştirea Ta pe Alba24”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax