Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Strategia de dezvoltare a judeţului Alba până în 2020: Parcuri, terenuri de sport, ştranduri şi trasee mountain bike. Localităţile cu centre de agrement

Publicat

Amenajări de parcuri, baze sportive, reabilitări bazine de înot sunt câteva dintre priorităţile autorităţilor locale, dar şi judeţene în perioada 2014-2020. Multe dintre localităţile judeţului vor beneficia de o nouă infrastructură de recreere, pentru a oferi o mai bună atractivitate şi funcţionalitate a teritoriului.

Locuitorii care se vor bucura de noi locuri de relaxare sunt cei din localităţile: Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Berghin, Bistra, Blandiana, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Câlnic, Cenade, Ceru Băcăinţi, Cetatea de Baltă, Ciuruleasa, Cut, Daia Română, Doştat, Fărău, Gârbova, Hopârta, Întregalde, Livezile, Lunca Mureşului, Lupşa, Meteş, Mihalţ, Mogoş, Noşlac, Ocoliş, Ohaba, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Râmetea, Râmeţ, Rădeşti, Roşia de Secaş, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Stremţ, Şibot, Şpring, Vadu Moţilor.

De petrecerea timpului liber în spaţii modernizate vor beneficia locuitorii din: Abrud, Aiud, Alba Iulia, Baia de Arieş, Blaj, Câmpeni, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Cricău, Ighiu, Mirăslău, Ocna Mureş, Sebeş, Unirea, Zlatna.

Va continua reabilitarea parcului municipal din Aiud, în Blaj este prevăzută modernizarea bazei sportive, iar în Sebeş se vor face reamenajări în Parcul Tineretului şi a lacului. Tot la Sebeş, în Parcul Arini se va amenaja o zonă de agrement/ştrand şi se va construi o pistă de ciclism între zona de agrement şi Cetate.

Locuitorii din Abrud se vor bucura de un teren de sport multifuncţional modernizat şi dezvoltat, de un traseu motociclu şi de o zonă picnic amenajată.

Zlatna va avea parte de bazine de înot acoperite, de alei cicloturism şi promenadă amenajate, dar şi de o bază sportivă extinsă.

În Baia de Arieş va avea loc reabilitarea bazinului de înot (ştrandul), iar locuitorii oraşului Câmpeni vor putea folosi un bazin de înot acoperit, dar şi un patinoar. În Cugir, sala de sport din cadrul Colegiului Naţional „David Prodan” va fi reabilitată. De asemenea, se are în vedere construirea unei săli polivalente şi amenajarea unui traseu mountain bike şi a unui ştrand.

De numeroase reabilitări, modernizări şi amenajări vor profita şi locuitorii comunelor judeţului. Berghin va avea amenajată o bază sportivă, Bucerdea Grânoasă se va bucura de o bază sportivă, în Bucium se va construi un teren de sport, în Ciugud clădirile şi domeniile de interes public – baze sportive vor fi reabilitate, spaţiile verzi, zonele de agrement şi parcurile în localităţi se vor amenaja şi se vor crea zone de agrement de weekend.

În localitatea Câlnic se va amenaja un teren de sport, în Crăciunelu de Jos vor avea loc amenajări de baze de recreere, agrement şi sport, în Cricău se va amenaja un parc, în Ighiu se va reabilita baza sportivă şi se vor amenaja spaţii verzi, în Mirăslău o bază sportivă şi de agrement, iar în Săliştea se va construi un stadion.

foto: arhivă

Alexandra MAGDAŞ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. dan istrate

    joi, 31.07.2014 at 09:54

    Nimic despre cresterea nivelului de ocupare a fortei de munca, cresterea veniturilor/locuitor! Distractie – dar pe ai cui bani cand majoritatea locuitorilor de-abia traiesc! Cand ai nevoie de servicii medicale trebuie sa platesti, altfel boala ta acuta musai sa se cronicizeze in asteptarea programarilor pentru analize si consultatii! Facatorii de strategii au idee cu ce bani mai raman majoritatea locuitorilor judetului dupa ce-si platesc facturile, impozitele si isi cumpara mancare si medicamente? Sau cu ce datorii? De ce nu exista si un capitol si despre SARACIE???

  2. Ionescu george

    joi, 31.07.2014 at 22:11

    Iar Parcuri si sali de Sport ? Drumuri,canalizare si alimentare cu apa sunt conditii minimale ptr trai decent !

  3. florin

    vineri, 01.08.2014 at 08:55

    ba fratilor, daca astia care fac strategiile astea sunt normali si eu sunt un martian venit sa vada ce mai faceti…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax