Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Strategia fiscală a Guvernului: Se schimbă modul de calcul al costurilor de producție și vor fi eliminate stimulentele fiscale

Publicat

Strategia fiscală a Guvernului Ciucă, publicată sâmbătă noaptea, presupune o serie de măsuri care vor influența mediul economic și contabilitatea firmelor.

Printre acestea, Guvernul a prevăzut includerea în costurile de producţie ale firmelor numai a cheltuielilor legate strict de desfăşurarea activităţii economice a acestora generatoare directe de venituri.

Ca efect, reprezentanții Guvernului consideră că vor scădea costurile de producţie ”prin eliminarea cheltuielilor subiective ale acţionarilor şi administratorilor, înregistrate, în prezent, în contabilitatea firmelor şi, astfel, va creşte baza de impozitare”.

Salariul minim în România va crește datorită unei directive europene și va trebui majorat și de angajator la 2 ani după angajare

De asemenea, executivul are în vedere eliminarea treptată a stimulentelor fiscale și a lacunelor fiscale în ceea ce privește impozitul pe venit, impozitul pe profit (inclusiv regimurile speciale care pot face obiectul unor derogări), contribuțiile sociale.

Stimulentele fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor vor fi și ele reduse începând din 2025, operațiune care se va finaliza până la sfârșitul anului 2028.

Foto: Pixabay free

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax