Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Structurile cu rol de apărare, în alertă pentru supravegherea frontierelor României. Mesaj Ro-Alert la granița cu Ucraina

Publicat

Structurile cu rol de apărare, în alertă pentru supravegherea granițelor României și siguranța cetățenilor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis, joi dimineață, că a emis un mesaj de alertă în jurul orei 01:20 pentru a informa populația că este posibil să cadă fragmente de drone pe teritoriul românesc.

Este al doilea mesaje RO-Alert transmis în două zile. Reamintim că miercuri dimineață au fost înregistrate 10 apeluri de la oameni care semnalau explozii puternice ori cereau informații cu privire la acestea.

”În cursul nopții trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de Nord a județului Tulcea, prin care informa populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Menționăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare și prevenire a populației din zona în care acesta este transmis și trebuie tratat ca atare!

Rugăm cetățenii să nu intre în panică, să urmeze indicațiile si sfaturile din mesajul RO-Alert, iar dacă nu se simt în siguranță ori au nevoie de ajutor și sprijin să apeleze pentru ajutor numărul unic de urgență 112.

Facem precizarea că nu teritoriul țării noastre este vizat de atacurile Federației Ruse, iar aceste mesaje sunt transmise pentru a informa populația cu privire la faptul ca există posibilitatea ca pe teritoriul României să cadă obiecte provenite în urma distrugerii unor aparate de zbor fără pilot” a transmis IGSU.

Foto: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate