Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STS a lansat o aplicație prin care poate fi VERIFICAT Certificatul Verde COVID pe telefoane mobile, laptopuri sau calculatoare

Publicat

Certificatele digitale UE privind Covid-19 pot fi verificate de vineri și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Potrivit unui comunicat al STS, aplicația web Check DCC poate fi accesată la adresa Certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Versiunea web a aplicației este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română și engleză.

Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului.

Vezi și CARANTINA de noapte în toată țara. Model declarație pentru deplasare după ora 22.00 valabile din 25 octombrie 2021

„Prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicația Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ”, au transmis reprezentanții STS.

Conform acestora, aplicația nu înregistrează și nu reține datele certificatelor digitale UE COVID verificate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Horatiu

    vineri, 22.10.2021 at 22:36

    Oamenilor le pare bine ca sunt scanati, controlati, verificati si opriti in cele mai importante locuri. Asta e noaptea mintii. Isi doresc ei sclavizarea, iar ziarele ce fac? Sustin nelegiuirea … Ce sa faca asculta de cine stie ce nelegiuit neintelegand ca tot ei o sa cada in aceasta cursa care va face rau tuturor romanilor.

  2. Rusinea

    sâmbătă, 23.10.2021 at 08:10

    La ce mai folosesc adeverintele primite la vaccinare, daca este obligatoriu un certificat colorat, greu de obtinut?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax