Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții, inclusiv cei peste 26 de ani, pot călători gratis cu trenul începând de vineri

Publicat

Vineri, 27 aprilie, va intra în vigoare un act normativ care reglementează transportul gratuit cu trenul în cazul studenţilor înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, indiferent de vârstă. În acest moment, Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, prevede această gratuitate doar pentru studenţii în vârstă de până la 26 de ani.

Citește și Tren direct între Cluj-Napoca și Viena, introdus din decembrie de austrieci. Ajungi mai rapid decât la București

Prin Legea nr. 95/2018 se introduce o prevedere conform căreia, cu titlu de excepție, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern.

Instituțiile de învățământ superior acreditate poartă responsabilitatea legală asupra distribuirii legitimațiilor de student pentru gratuitate la transport, precum și asupra eliberării adeverințelor care să ateste calitatea de student.

La verificarea legalității călătoriei în tren, studenții trebuie să prezinte următoarele documente:

  • legitimația de călătorie reducere/gratuit pentru reducere/gratuitate la transport vizată pentru anul universitar în curs sau adeverința de student;
  • un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pașaport.

În cazul în care, în tren, studenții fie nu prezintă aceste documente, fie prezintă alte documente eliberate de instituțiile de învățământ superior, de apartenență sau prezintă legitimații de student pentru reducere/gratuitate la transport nevizate pentru anul universitar în curs, aceștia vor fi considerați ca fiind fără legitimație de călătorie și vor fi tratați conform legislației în vigoare și reglementărilor proprii operatorului de transport feroviar.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. laurentiu

    joi, 26.04.2018 at 23:06

    Aceste persoane pot merge mai des acasa, dar pot merge mai usor in calatorii prin ROMANIA. Se poate ajunge cu trenul in aproape toata tara. Tineri care au implinit 18 ani primesc de la Uniunea Europeana o perioada calatorii gratuite in tarile europene.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax