Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Persoanele cu COVID, care nu au simptome, nu-i pot infecta pe cei din jur


Publicat

O persoană infectată cu noul coronavirus, dar care nu are simptome, nu ar putea transmite virusul mai departe. Este concluzia unui studiu recent al cercetătorilor chinezi.

Potrivit sursei citate, din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii. Ei au pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine și a fost trimis deja expertilor OMS pentru o reacție din partea acestora.

sursă: ziare.comȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

A tăiat ilegal arbori dintr-o pădure privată. Bărbat din comuna Poșaga, cu dosar penal

Publicat

Un bărbat din comuna Poșaga este cercetat de polițiști după ce ar fi tăiat 16 metri cubi de material lemnos de pe terenul împădurit al unui cetățean. Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitului.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, polițiștii Postului de Poliție Poșaga au întocmit dosar de cercetare penală față de un bărbat de 60 de ani, din comuna Poșaga, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2020, ar fi tăiat, fără drept și fără să fie marcați de organele silvice, mai mulți arbori din speciile fag și molid de pe un teren împădurit, situat în afara fondului forestier național, pe raza comunei Poșaga, care aparține unui cetățean cu domiciliul în județul Cluj.

Bărbatul ar fi transportat o parte din materialul lemnos, rezultat în urma tăierilor ilegale și l-ar fi folosit în interes personal, iar 16,9 metri cubi de material lemnos a fost găsit de polițiști la locul din care a fost tăiat, acesta fiind restituit păgubitului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Valea Bistrii a chemat jandarmii însă s-a ales cu amendă după ce i-a înjurat. Care a fost nemulțumirea acestuia

Publicat

Un bărbat din Valea Bistrii a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că mai multe persoane desfășoară activități sportive pe baza sportivă din localitate.

Potrivit Jandarmeriei Alba, la sosirea echipajului de jandarmi, bărbatul încerca să înlăture persoanele de pe teren, adresându-le injurii, nemulțumit de faptul că acestea erau venite din alte localități.

Jandarmii au încercat să poarte un dialog cu bărbatul, dar acesta și-a îndreptat furia spre forțele de ordine adresându-le injurii și expresii jignitoare, fapt pentru care a fost sanctionat cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul Claudiu RĂCUCI: Guvernul PNL alocă 200 de milioane de euro pentru conectarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale

Publicat

racuci

Deputatul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI anunță cu satisfacție demararea Programului național de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale, program care va avea un buget inițial de 200 de milioane de euro și va ajunge să conecteze 7 din 10 gospodării la o utilitate esențială pentru încălzirea locuințelor:

”PNL s-a angajat în fața oamenilor că le va schimba viața în bine, prin conectarea locuințelor la utilitățile de bază: apă, canalizare și gaze naturale.

Mă bucură faptul că, în ciuda greutăților financiare generate de criza sanitară, Guvernul Orban a apăsat cu toată forța pe pedala investițiilor publice.

În primele 6 luni din acest an, s-au cheltuit peste 16,1 miliarde pentru investiții, asigurându-se banii necesari pentru toate proiectele de investiții așteptate de oameni.

Astăzi, Guvernul PNL va aproba în ședință de Guvern demararea Programului Național de racordare a populației la rețelele de gaze.

Toate costurile, inclusiv branșarea locuințelor, vor fi suportate de Guvern, cu ajutorul banilor europeni nerambursabili. Mai mult decât atât, potrivit Ordonanței pe care o va adopta Guvernul astăzi, autoritățile publice locale pot acorda sprijin financiar sub formă de subvenții consumatorilor casnici care se află în situație de precaritate materială și/sau financiară, pe bază de anchetă socială pentru următoarele categorii de costuri: suportarea în cota parte a costului investiției, în procent de maxim 60%, necesar pentru realizarea rețelei interioare de racordare a consumatorului la rețeaua de distribuție a gazelor naturale; suportarea tarifului de distribuție a gazelor naturale, în procent de maxim 60% pentru asigurarea consumului de gaze naturale necesar pentru încălzirea locuinței și asigurarea apei calde menajere pe perioada sezonului rece.

Astăzi se aprobă un buget inițial de 200 de milioane de euro, însă programul va ajunge să facă investiții de până la 2 miliarde de euro.

Obiectivul nostru este acela de a racorda cel puțin 7 din 10 gospodării la acest tip de utilitate, mult mai ieftin și mai ușor de utilizat pentru încălzirea locuințelor decât lemnele de foc sau energia electrică.

Îmi doresc ca, după lansarea oficială a programului, toate primăriile care vor să crească standardul de viață al comunităților lor, să demareze deja procedurile pentru a solicita banii necesari de la Guvern.

Am convingerea că primarii gospodari deja s-au pus pe treabă, iar în 2-3 ani problema încălzirii ieftine a locuințelor să devină realitate în toată România.”

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sondaj telefonic cu ”surprize” în județul Alba: Întrebări despre candidați care încă nu au fost anunțați de propriile partide

Publicat

sondaj partide

Un sondaj politic prin telefon este realizat în aceste zile, cu privire la alegerile locale la nivelul Municipiului Alba Iulia, dar și pentru a afla preferințele cetățenilor din Alba cu privire la viitorul Consiliului Județean. 

Surprizele în sondaj apar la candidatul pentru șefia Consiliului Județean, din partea alianței USR PLUS Alba, care nu este Mihail David, ci președintele USR Alba, Beniamin Todosiu. Acesta era inițial candidatul USR, însă după alianța cu PLUS, candidatul oficial a devenit Mihail David.

Cel mai probabil, sondajul a fost comandat de către o formațiune politică din județ, înainte de acest anunț. 

O altă surpriză este candidatul PSD Alba, din sondaj, pentru Primăria Alba Iulia în persoana lui Alin Stanciu. Asta în condițiile în care, momentan PSD Alba nu și-a anunțat candidatul pentru această poziție. 

La sondaj pot participa doar persoanele care locuiesc în Alba Iulia, nu și din județul Alba.

Primele întrebări din sondaj se referă la încrederea pe care o au participanții la sondaj în mai multe instituții publice, precum Guvernul României, Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia, iar răspunsul trebuie încadrat între un calificativ de la 1 la 10, unu fiind o părere foarte proastă, iar 10, o părere foarte bună.

O altă întrebare se referă la părerea pe care participanții o au despre mai multe figuri politice din județ: primul pe lista fiind Beniamin Todoisiu, urmat de Clement Negruț, Voicu Paul, Ion Dumitrel, Gheorghe Beleiu, Mirce Frențiu, Alin Stanciu, Ioan Dîrzu, Mircea Trifu, Bogdan Lazăr, Ioan Lazăr și Gabriel Pleșa.

După, se cere părerea pe care cei intervievați o au despre partidele politice care activează la nivel local, dar și județean din Alba, deoarece pe lista apare și partidul lui Mircea Trifu – ANA.

La mijlocul sondajului apare și întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, adică alegeri pentru primar, cât de sigur sunteți că ați merge să votați” și apoi motivul pentru care participanții la sondaj aleg să meargă la vot.

O altă întrebare din sondaj este aceea în care participantul este rugat să spună care este cea mai mare problemă pe care actualul primar al orașului nu a rezolvat-o.

Spre sfârșitul sondajului vin și întrebările cu adevărat importante: ”Cu ce partid ați vota la Consiliul Local Alba Iulia” (este enumerată lista partidelor locale) și pe cine ați vota la funcția de primar al orașului Alba Iulia, iar opțiunile sunt:

Bogdan Lazăr – ALDE Alba, Gabriel Pleșa – USR Plus, Clement Negruț – PMP, Voicu Paul- PNL, Gheorghe Beleiu – PRO România, Alin Stanciu – PSD sau Mircea Trifu de la ANA.

Automat, după întrebarea despre alegerea pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, vine și întrebarea legată de șefia Consiliului Județean Alba și cu cine ar vota participanții la sondaj, iar alegerile sunt:

Ioan Lazăr – ALDE, Beniamin Todosiu – USR PLUS, Clement Negruț – PMP, Ion Dumitrel – PNL, Mircea Frențiu – PRO România, sau Ioan Dirzu – PSD.

Ultima întrebare care îi este adresată participantului este cea legată de ocupația (locul de muncă ) al acestuia.

Cel mai probabil sondajul  a fost comandat de unul dintre partidele mari și reprezintă un instrument de reglare a campaniei electorale, oferind informații necesare cu atât mai mult, cu cât lupta politică se va duce mai mult în mediul on line.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate