Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Românii, codași la exerciții fizice. Doar 6 la sută din populație practică sport cu regularitate

Publicat

fitness Doar 6 la sută dintre români practică sport cu regularitate și 5 la sută din companii asigură angajaților un abonament la un centru sportiv, în contextul în care 61 la sută din populație nu practică sport, iar 18 la sută face mișcare foarte rar, potrivit unui studiu al companiei Benefit Seven.

Potențialul pieței fitness este slab utilizat în România, fiind fructificat în special la nivelul marilor companii. Între 3% și 5% din companii plătesc angajaților un abonament la un centru sportiv, potrivit Mediafax.

Dintre acestea, cele mai multe activează în domenii precum IT, telecom, farma, servicii profesionale, media și comunciare. Pe o piață estimată în 2015 la 223 de milioane de euro, frecvența practicării activităților fizice a crescut în ultimii ani, la fel și valoarea pieței de fitness. În medie, un român cheltuia 11 euro în 2015 pentru activitățile sportive, comparativ cu aproape 5 euro cheltuiți în 2012.

Adidasi de sala pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de la cele mai mari branduri . Îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru bărbați, femei și copii

„Piața de fitness din România crește, în medie, cu 25% anual, chiar dacă tot același procentaj rămâne nefiscalizat, adica constituie piața gri. Putem spune că numărul centrelor de sport este în creștere, chiar dacă din totalul populației doar 6% din români practică sport. Suntem la coada Europei, un procentaj mai scăzut fiind înregistrat de Cehia și Polonia, ambele cu 5% din populație, respectiv Bulgaria, cu doar 2%”, spune Andrei Crețu, co-fondator Benefit Seven.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax