Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Surpriză la repartizarea mandatelor în etapa a doua: PP-DD obține, în județul Alba, un mandat de deputat. Cornel Comșa intră în Parlament


Publicat

Surpriză mare după ce, marţi dimineață, toate calculele din rezultatele parțiale îl dădeau ca deputat pe colegiul Aiud – Ocna Mureș pe candidatul ARD Sorin Bumb. Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele în urma repartizării mandatelor în Parlament în a doua etapă. Astfel, ARD câştigă un mandat de senator şi de deputat, iar PP-DD un mandat de deputat. În noua formulă, în legislativ intră Alexandru Pereş (ARD) pe Colegiul 2 senatorial, Clement Negruţ (ARD) pe Colegiul 2 de deputaţi Sebeş – Blaj şi Cornel Comşa (PP-DD) pe Colegiul 3 de deputaţi Aiud – Ocna Mureş. PP-DD reușește, astfel, să obțină în județul Alba un mandat de deputat atribuit prin redistribuire lui Cornel Comșa care se află în poziția a treia la numărul de voturi obținut în colegiu.

În calculele de marţi dimineaţa,  ARD avea șansa să obțină în Alba două mandate de deputat dar „surpriza” a fost declasarea lui Sorin Bumb, de pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureş de către Cornel Comşa (3.920 voturi), de la PP-DD, care a câştigat, la repartizarea la nivel naţional, postul de deputat. Tot în Camera Deputaţilor obţine un loc Clement Negruţ (ARD, 8.762 voturi), care şi-a adjudecat locul din Colegiul 2 Sebeş – Blaj. Senatorul Alexandru Pereş (ARD, 15.832 voturi) continuă cu un nou mandat, pe Colegiul 2 din camera superioară a legislativului. Reprezentanţii ARD au obţinut posturile în urma redistribuirii voturilor rămase neutilizate la nivel judeţean, după ce, în prima etapă, ceilalţi parlamentari din Alba au „închis” colegiile cu majoritate de voturi de 50 plus unu. Cornel Comșa a obținut mandatul de deputat cu un număr de voturi aproape egal cu cel înregistrat de fostul deputat PSD, Radu Coclici. Sorin Bumb- reprezentantul ARD a pierdut cu un număr dublu de voturi față de Comșa.

În prima etapă de atribuire a mandatelor în Parlament, din Alba au câştigat senatorul Teodor Atanasiu (USL, 44.376 voturi, 54,87%) pe Colegiul nr.1 şi deputaţii USL Călin Potor (13.610 voturi, 51,62%) – Colegiul nr. 1 Alba Iulia, Dan Coriolan Simedru (14.457 voturi, 52,82%)  – Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna şi Ioan Dîrzu (14.825 voturi, 54,19%) – Colegiul nr. 5 Apuseni – Teiuş.

Astfel, lista completă a parlamentarilor din Alba este următoarea:

Senat

Colegiul nr. 1: Teodor Atanasiu (USL – PNL)

Colegiul nr. 2:  Alexandru Pereş (ARD – PDL)

Camera Deputaţilor

Colegiul nr. 1 Alba Iulia: Călin Potor (USL – PNL)

Colegiul nr. 2 Sebeş – Blaj: Clement Negruţ (ARD – PDL)

Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna: Dan Coriolan Simedru (USL – PNL)

Colegiul nr. 4 Aiud – Ocna Mureş: Cornel Comşa (PP-DD)

Colegiul nr. 5 Apuseni – Teiuş: Ioan Dîrzu (USL – PSD)

 

Ce declară deputatul PP-DD Cornel Comşa şi candidatul ARD pe Colegiul 4, Sorin Bumb

„Am avut o campanie foarte dificilă, m-am luptat cu două maşinării de vot partizane importante (USL şi ARD), am avut împotriva mea 14 primari, poliţie locală, administratori de pieţe şi multe alte autorităţi publice locale. Am învins pentru că am avut o campanie bună, am avut 19.000 de oameni care au votat PP-DD în întreg judeţul şi pentru că am  fost încărcat cu energie de oamenii pe care i-am întâlnit în aceste patru săptămâni.

Proiectul meu, comunitatea de bunăstare, va fi una dintre primele iniţiative legislative pe care PP-DD le va propune în noul Parlament. Colegiul Aiud – Ocna Mureş va avea în sfârşit un deputat care să îi reprezinte cu adevărat şi să încerce să-i scoată din starea de abandon şi sărăcie în care au fost până acum. Vreau şi pot să ajut întreg colegiul, atrăgând investitii, aducând bani şi locuri de muncă în această zonă. Comunitatea de bunăstare, pe care o propun iniţial locuitorilor Colegiului 4 Alba este o construcţie care are la baza un model francez. În funcţie de numărul de locuitori, fiecare localitate îşi va trimite reprezentanţi în forul de conducere al Comunităţii de bunăstare, din care vor face parte şi deputatul şi senatorul aleşi pe colegiu. Responsabilitatea deputatului în primul rând este să aducă în faţa acestui for de conducere companii, fonduri de investiţii sau proiecte europene care să poată să sporească numărul de locuri de muncă, opţiunile de distracţie şi relaxare pentru tineri, asistenţa socială pentru pensionari şi nevoiaşi, precum şi calitatea vieţii în general pentru toţi locuitorii. Responsabilitatea fiecărei localităţi, prin primarii sau reprezentanţii ei este să aducă în faţa acestui Consiliu produsele şi serviciile pe care localitatea lor le poate presta, iar acestea să fie fructificate în proiecte comune, pentru a-şi spori valoarea şi piaţa de desfacere”, a declarat deputatul Cornel Comşa pentru Alba24.ro.

La rândul său, candidatul pentru Colegiul 4 din partea ARD, Sorin Bumb, a declarat: „Nu-mi pot da seama cum de a ajuns Cornel Comşa deputat cu 3.920 de voturi. Cred că este o problemă cu respectarea legii”.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. iulia

  marți, 11.12.2012 at 22:04

  Domnul Simedru este liberal, este deputatul USL-ului, nu ard-ului!!!!

  • moderatorul de serviciu

   marți, 11.12.2012 at 22:26

   @iulia, din graba. multumim si scuze

 2. Cristina

  marți, 11.12.2012 at 22:49

  In general la redistribuire intra candidatul cu cele mai multe voturi,corect ar fi ca d-nul Sorin Bumb de la ARD sa ajunga deputat pe colegiul 4.Parerea mea este ca o contestatie ar rezolva problema,daca nu este alt interes la mijloc.

 3. mihai

  miercuri, 12.12.2012 at 14:22

  Consider ca si lui Ovidiu Jidveian i s-a facut o nedreptate prin alegerea lui Clement Negrut in locul lui in colegiul 2,Jidveian avea11596 voturi adica45,5% iar Negrut 8762 voturi adica35,13% daca se dorea se putea suplimenta locul lui Negrut prin redistribuire

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Spitalele nu vor mai fi COVID şi non-COVID, ci vor avea circuite mixte. Noua strategie a Ministerului Sănătății pentru ”valul 4”

Publicat

Spitalele nu vor mai fi COVID şi non-COVID, ci vor avea circuite mixte, a anunţat sâmbătă Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

El a adăugat că, pentru a se elimina dificultăţile de accesare a serviciilor medicale, Ministerul Sănătăţii a lucrat la implementarea şi definirea unei strategii, astfel încât toate spitalele să rămână deschise pentru toţi pacienţii

„Spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea spitale COVID (…), spitale suport COVID şi spitale non-COVID, ci toate spitalele din România vor avea circuite mixte – COVID şi non-COVID, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice să poată fi trataţi, toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală să poată primi tratamentele de care au nevoie.

Aceasta este regula generală, sigur că există şi câteva excepţii. Spre exemplu, spitalele de boli infecţioase, evident că preponderent vor trata pacienţi cu COVID-19 sau spitale care din anumite condiţionalităţi logistice sau prin faptul că arhitectura unui spital arată într-un anume fel, nu se poate secţiona un departament de Terapie Intensivă în COVID şi non-COVID”, a declarat Baciu, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că, pentru a avea o imagine cât mai clară şi pentru a gestiona cât mai bine acordarea asistenţei medicale, Ministerul Sănătăţii, împreună cu direcţiile de sănătate publică şi cu toate spitalele din România, la nivelul fiecărui judeţ, au creat un plan pentru a putea face faţă emergenţei unui val şi a fi mai bine pregătiţi.

„Odată cu preluarea acestui minister de către domnul ministrul interimar Cseke Attila, la începutul acestei săptămâni a avut loc o primă videoconferinţă cu toate direcţiile de sănătate publică, prin care domnul ministru le-a solicitat implementarea acestui plan despre care vorbim.

Acest lucru trebuie făcut şi ca urmare a dispoziţiilor date de domnul prim-ministru – acelea de a avea toate resursele medicale necesare pentru a trata toţi pacienţii din România care au nevoie de asistenţă medicală cu COVID-19.

Acest lucru este în desfăşurare. (…) Prioritatea o reprezintă acest val IV şi domnul ministru Cseke Attila a făcut un apel la responsabilitate şi la solidaritate. (…) Singura măsură reală, eficientă este cea a vaccinării”, a arătat Andrei Baciu.

Raed Arafat: Dacă opresc Educația complet pentru al doilea an, s-ar putea nici anul viitor să nu avem școală, pentru că nimeni nu are garanția că pandemia se termină anul viitor

Dacă opresc educația complet pentru al doilea an, s-ar putea nici anul viitor să nu avem școală, pentru că nimeni nu are garanția că pandemia se termină anul viitor, a răspuns Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unei întrebări despre deschiderea școlilor în format fizic pentru toți elevii.

Acesta a declarat la conferința Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției că dacă elevii ar fi fost lăsați din nou să facă școală online și ar fi stat acasă, aceștia ar fi fost, de fapt, cu prietenii sau în alte locuri aglomerate cum ar fi pe stradă sau la mall.

„Dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă”, a spus Arafat, care a explicat că „risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri”.

Dacă continuam, pentru că am trecut printr-o perioadă în care școlile au fost închise, școlile au fost pe online, copii ba făceau, ba nu făcea, în online, dacă mai trece încă un an, și fără pregătire, și fără școală, și cu soluții care putem să le evităm până la o limită – că risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri – dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă, s-ar putea să fie pe stradă, cu colegii lui cu prietenii lui, să fie la mall, să fie în altă parte, dar nu în școală.

Așa că sunt soluții care se iau pentru reducerea riscului, care nu poate fi redus la zero niciodată, dar în același timp trebuie să pun în balanță și Educația.

Dacă Educația o opresc complet al doilea an, intrăm pe online și pe soluții care nu sunt perfecte și care încă trebuie perfectate pentru viitor, și vin și spun că nu începem școala și iarăși întârziem, s-ar putea, pe această logică, nici anul viitor să nu avem școală, pentru că pandemia nimeni nu are garanția că se termină anul viitor, ce variantă apare ce variantă nu.

Noi am vorbit pentru găsirea unor soluții de conviețuire și azi, acestea includ vaccinarea, respectarea regulilor și toate celelalte” a spus Raed Arafat.

AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Gimnasta Flavia Sentea din Sebeș, vicecampioană europeană la gimnastică aerobică. România pe podium la Europenele din Italia

Publicat

foto: facebook.com/frgimnastica

Flavia Sentea, gimnasta născută în Sebeș – Alba, a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia). 

Flavia face parte din lotul României, iar până acum reprezentativa a obținut sâmbătă, două medalii de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte).

La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

Flavia Sentea – născută la Sebeș

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

 

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

A absolvit Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva, iar din anul 2019 este studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Foto: facebook.com/frgimnastica, romaniangymnastics

sursă: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE COD GALBEN de furtună în județul Alba: Rafale puternice de vânt. Până la ce oră au emis meteorologii avertizarea

Publicat

Meteorologii au emis duminică, 19 septembrie, o avertizare de tip Cod Galben de vreme rea, pentru zona joasă a județului Alba. 

Până la ora 14.00 se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55- 60 de kilometri la oră.

În funcție de evoluția condițiilor meteo, codul se poate prelungi.

UPDATE 13.50: Potrivit meteorologilor, avertizarea meteo se prelungește până la ora 17.00.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

3.817 de noi cazuri de COVID depistate în ultimele 24 de ore, în România. Câte persoane sunt internate în spitale

Publicat

3.817 de cazuri noi de COVID au fost depistate în ultimele 24 de ore în România. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.388. Dintre acestea, 849 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 201 sunt minori, 183 fiind internați în secții și 18 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.388.634 de teste RT-PCR și 2.870.487 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.327 de teste RT-PCR (5.174 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.153 la cerere) și 21.129 de teste rapide antigenice. 12.259.121   35.456

Pe teritoriul României, 28.127 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.703 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.559 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 350 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.944 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 18 septembrie, 1.078 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 211.150 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate