Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Surpriză la repartizarea mandatelor în etapa a doua: PP-DD obține, în județul Alba, un mandat de deputat. Cornel Comșa intră în Parlament


Publicat

Surpriză mare după ce, marţi dimineață, toate calculele din rezultatele parțiale îl dădeau ca deputat pe colegiul Aiud – Ocna Mureș pe candidatul ARD Sorin Bumb. Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele în urma repartizării mandatelor în Parlament în a doua etapă. Astfel, ARD câştigă un mandat de senator şi de deputat, iar PP-DD un mandat de deputat. În noua formulă, în legislativ intră Alexandru Pereş (ARD) pe Colegiul 2 senatorial, Clement Negruţ (ARD) pe Colegiul 2 de deputaţi Sebeş – Blaj şi Cornel Comşa (PP-DD) pe Colegiul 3 de deputaţi Aiud – Ocna Mureş. PP-DD reușește, astfel, să obțină în județul Alba un mandat de deputat atribuit prin redistribuire lui Cornel Comșa care se află în poziția a treia la numărul de voturi obținut în colegiu.

În calculele de marţi dimineaţa,  ARD avea șansa să obțină în Alba două mandate de deputat dar „surpriza” a fost declasarea lui Sorin Bumb, de pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureş de către Cornel Comşa (3.920 voturi), de la PP-DD, care a câştigat, la repartizarea la nivel naţional, postul de deputat. Tot în Camera Deputaţilor obţine un loc Clement Negruţ (ARD, 8.762 voturi), care şi-a adjudecat locul din Colegiul 2 Sebeş – Blaj. Senatorul Alexandru Pereş (ARD, 15.832 voturi) continuă cu un nou mandat, pe Colegiul 2 din camera superioară a legislativului. Reprezentanţii ARD au obţinut posturile în urma redistribuirii voturilor rămase neutilizate la nivel judeţean, după ce, în prima etapă, ceilalţi parlamentari din Alba au „închis” colegiile cu majoritate de voturi de 50 plus unu. Cornel Comșa a obținut mandatul de deputat cu un număr de voturi aproape egal cu cel înregistrat de fostul deputat PSD, Radu Coclici. Sorin Bumb- reprezentantul ARD a pierdut cu un număr dublu de voturi față de Comșa.

În prima etapă de atribuire a mandatelor în Parlament, din Alba au câştigat senatorul Teodor Atanasiu (USL, 44.376 voturi, 54,87%) pe Colegiul nr.1 şi deputaţii USL Călin Potor (13.610 voturi, 51,62%) – Colegiul nr. 1 Alba Iulia, Dan Coriolan Simedru (14.457 voturi, 52,82%)  – Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna şi Ioan Dîrzu (14.825 voturi, 54,19%) – Colegiul nr. 5 Apuseni – Teiuş.

Astfel, lista completă a parlamentarilor din Alba este următoarea:

Senat

Colegiul nr. 1: Teodor Atanasiu (USL – PNL)

Colegiul nr. 2:  Alexandru Pereş (ARD – PDL)

Camera Deputaţilor

Colegiul nr. 1 Alba Iulia: Călin Potor (USL – PNL)

Colegiul nr. 2 Sebeş – Blaj: Clement Negruţ (ARD – PDL)

Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna: Dan Coriolan Simedru (USL – PNL)

Colegiul nr. 4 Aiud – Ocna Mureş: Cornel Comşa (PP-DD)

Colegiul nr. 5 Apuseni – Teiuş: Ioan Dîrzu (USL – PSD)

 

Ce declară deputatul PP-DD Cornel Comşa şi candidatul ARD pe Colegiul 4, Sorin Bumb

„Am avut o campanie foarte dificilă, m-am luptat cu două maşinării de vot partizane importante (USL şi ARD), am avut împotriva mea 14 primari, poliţie locală, administratori de pieţe şi multe alte autorităţi publice locale. Am învins pentru că am avut o campanie bună, am avut 19.000 de oameni care au votat PP-DD în întreg judeţul şi pentru că am  fost încărcat cu energie de oamenii pe care i-am întâlnit în aceste patru săptămâni.

Proiectul meu, comunitatea de bunăstare, va fi una dintre primele iniţiative legislative pe care PP-DD le va propune în noul Parlament. Colegiul Aiud – Ocna Mureş va avea în sfârşit un deputat care să îi reprezinte cu adevărat şi să încerce să-i scoată din starea de abandon şi sărăcie în care au fost până acum. Vreau şi pot să ajut întreg colegiul, atrăgând investitii, aducând bani şi locuri de muncă în această zonă. Comunitatea de bunăstare, pe care o propun iniţial locuitorilor Colegiului 4 Alba este o construcţie care are la baza un model francez. În funcţie de numărul de locuitori, fiecare localitate îşi va trimite reprezentanţi în forul de conducere al Comunităţii de bunăstare, din care vor face parte şi deputatul şi senatorul aleşi pe colegiu. Responsabilitatea deputatului în primul rând este să aducă în faţa acestui for de conducere companii, fonduri de investiţii sau proiecte europene care să poată să sporească numărul de locuri de muncă, opţiunile de distracţie şi relaxare pentru tineri, asistenţa socială pentru pensionari şi nevoiaşi, precum şi calitatea vieţii în general pentru toţi locuitorii. Responsabilitatea fiecărei localităţi, prin primarii sau reprezentanţii ei este să aducă în faţa acestui Consiliu produsele şi serviciile pe care localitatea lor le poate presta, iar acestea să fie fructificate în proiecte comune, pentru a-şi spori valoarea şi piaţa de desfacere”, a declarat deputatul Cornel Comşa pentru Alba24.ro.

La rândul său, candidatul pentru Colegiul 4 din partea ARD, Sorin Bumb, a declarat: „Nu-mi pot da seama cum de a ajuns Cornel Comşa deputat cu 3.920 de voturi. Cred că este o problemă cu respectarea legii”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. iulia

  marți, 11.12.2012 at 22:04

  Domnul Simedru este liberal, este deputatul USL-ului, nu ard-ului!!!!

  • moderatorul de serviciu

   marți, 11.12.2012 at 22:26

   @iulia, din graba. multumim si scuze

 2. Cristina

  marți, 11.12.2012 at 22:49

  In general la redistribuire intra candidatul cu cele mai multe voturi,corect ar fi ca d-nul Sorin Bumb de la ARD sa ajunga deputat pe colegiul 4.Parerea mea este ca o contestatie ar rezolva problema,daca nu este alt interes la mijloc.

 3. mihai

  miercuri, 12.12.2012 at 14:22

  Consider ca si lui Ovidiu Jidveian i s-a facut o nedreptate prin alegerea lui Clement Negrut in locul lui in colegiul 2,Jidveian avea11596 voturi adica45,5% iar Negrut 8762 voturi adica35,13% daca se dorea se putea suplimenta locul lui Negrut prin redistribuire

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate