Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Surpriză la repartizarea mandatelor în etapa a doua: PP-DD obține, în județul Alba, un mandat de deputat. Cornel Comșa intră în Parlament

Publicat

Surpriză mare după ce, marţi dimineață, toate calculele din rezultatele parțiale îl dădeau ca deputat pe colegiul Aiud – Ocna Mureș pe candidatul ARD Sorin Bumb. Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele în urma repartizării mandatelor în Parlament în a doua etapă. Astfel, ARD câştigă un mandat de senator şi de deputat, iar PP-DD un mandat de deputat. În noua formulă, în legislativ intră Alexandru Pereş (ARD) pe Colegiul 2 senatorial, Clement Negruţ (ARD) pe Colegiul 2 de deputaţi Sebeş – Blaj şi Cornel Comşa (PP-DD) pe Colegiul 3 de deputaţi Aiud – Ocna Mureş. PP-DD reușește, astfel, să obțină în județul Alba un mandat de deputat atribuit prin redistribuire lui Cornel Comșa care se află în poziția a treia la numărul de voturi obținut în colegiu.

În calculele de marţi dimineaţa,  ARD avea șansa să obțină în Alba două mandate de deputat dar „surpriza” a fost declasarea lui Sorin Bumb, de pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureş de către Cornel Comşa (3.920 voturi), de la PP-DD, care a câştigat, la repartizarea la nivel naţional, postul de deputat. Tot în Camera Deputaţilor obţine un loc Clement Negruţ (ARD, 8.762 voturi), care şi-a adjudecat locul din Colegiul 2 Sebeş – Blaj. Senatorul Alexandru Pereş (ARD, 15.832 voturi) continuă cu un nou mandat, pe Colegiul 2 din camera superioară a legislativului. Reprezentanţii ARD au obţinut posturile în urma redistribuirii voturilor rămase neutilizate la nivel judeţean, după ce, în prima etapă, ceilalţi parlamentari din Alba au „închis” colegiile cu majoritate de voturi de 50 plus unu. Cornel Comșa a obținut mandatul de deputat cu un număr de voturi aproape egal cu cel înregistrat de fostul deputat PSD, Radu Coclici. Sorin Bumb- reprezentantul ARD a pierdut cu un număr dublu de voturi față de Comșa.

În prima etapă de atribuire a mandatelor în Parlament, din Alba au câştigat senatorul Teodor Atanasiu (USL, 44.376 voturi, 54,87%) pe Colegiul nr.1 şi deputaţii USL Călin Potor (13.610 voturi, 51,62%) – Colegiul nr. 1 Alba Iulia, Dan Coriolan Simedru (14.457 voturi, 52,82%)  – Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna şi Ioan Dîrzu (14.825 voturi, 54,19%) – Colegiul nr. 5 Apuseni – Teiuş.

Astfel, lista completă a parlamentarilor din Alba este următoarea:

Senat

Colegiul nr. 1: Teodor Atanasiu (USL – PNL)

Colegiul nr. 2:  Alexandru Pereş (ARD – PDL)

Camera Deputaţilor

Colegiul nr. 1 Alba Iulia: Călin Potor (USL – PNL)

Colegiul nr. 2 Sebeş – Blaj: Clement Negruţ (ARD – PDL)

Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna: Dan Coriolan Simedru (USL – PNL)

Colegiul nr. 4 Aiud – Ocna Mureş: Cornel Comşa (PP-DD)

Colegiul nr. 5 Apuseni – Teiuş: Ioan Dîrzu (USL – PSD)

 

Ce declară deputatul PP-DD Cornel Comşa şi candidatul ARD pe Colegiul 4, Sorin Bumb

„Am avut o campanie foarte dificilă, m-am luptat cu două maşinării de vot partizane importante (USL şi ARD), am avut împotriva mea 14 primari, poliţie locală, administratori de pieţe şi multe alte autorităţi publice locale. Am învins pentru că am avut o campanie bună, am avut 19.000 de oameni care au votat PP-DD în întreg judeţul şi pentru că am  fost încărcat cu energie de oamenii pe care i-am întâlnit în aceste patru săptămâni.

Proiectul meu, comunitatea de bunăstare, va fi una dintre primele iniţiative legislative pe care PP-DD le va propune în noul Parlament. Colegiul Aiud – Ocna Mureş va avea în sfârşit un deputat care să îi reprezinte cu adevărat şi să încerce să-i scoată din starea de abandon şi sărăcie în care au fost până acum. Vreau şi pot să ajut întreg colegiul, atrăgând investitii, aducând bani şi locuri de muncă în această zonă. Comunitatea de bunăstare, pe care o propun iniţial locuitorilor Colegiului 4 Alba este o construcţie care are la baza un model francez. În funcţie de numărul de locuitori, fiecare localitate îşi va trimite reprezentanţi în forul de conducere al Comunităţii de bunăstare, din care vor face parte şi deputatul şi senatorul aleşi pe colegiu. Responsabilitatea deputatului în primul rând este să aducă în faţa acestui for de conducere companii, fonduri de investiţii sau proiecte europene care să poată să sporească numărul de locuri de muncă, opţiunile de distracţie şi relaxare pentru tineri, asistenţa socială pentru pensionari şi nevoiaşi, precum şi calitatea vieţii în general pentru toţi locuitorii. Responsabilitatea fiecărei localităţi, prin primarii sau reprezentanţii ei este să aducă în faţa acestui Consiliu produsele şi serviciile pe care localitatea lor le poate presta, iar acestea să fie fructificate în proiecte comune, pentru a-şi spori valoarea şi piaţa de desfacere”, a declarat deputatul Cornel Comşa pentru Alba24.ro.

La rândul său, candidatul pentru Colegiul 4 din partea ARD, Sorin Bumb, a declarat: „Nu-mi pot da seama cum de a ajuns Cornel Comşa deputat cu 3.920 de voturi. Cred că este o problemă cu respectarea legii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. iulia

    marți, 11.12.2012 at 22:04

    Domnul Simedru este liberal, este deputatul USL-ului, nu ard-ului!!!!

    • moderatorul de serviciu

      marți, 11.12.2012 at 22:26

      @iulia, din graba. multumim si scuze

  2. Cristina

    marți, 11.12.2012 at 22:49

    In general la redistribuire intra candidatul cu cele mai multe voturi,corect ar fi ca d-nul Sorin Bumb de la ARD sa ajunga deputat pe colegiul 4.Parerea mea este ca o contestatie ar rezolva problema,daca nu este alt interes la mijloc.

  3. mihai

    miercuri, 12.12.2012 at 14:22

    Consider ca si lui Ovidiu Jidveian i s-a facut o nedreptate prin alegerea lui Clement Negrut in locul lui in colegiul 2,Jidveian avea11596 voturi adica45,5% iar Negrut 8762 voturi adica35,13% daca se dorea se putea suplimenta locul lui Negrut prin redistribuire

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax