Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SURSE: Calendarul probelor scrise de la Bacalaureat și Evaluarea Națională 2020 rămâne același. Ce modificări se au în vedere

Publicat

Bacalaureatul va începe pe 22 iunie 2020 cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar Evaluarea Națională va debuta pe data de 15 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura română, potrivit declarațiilor făcute pe 27 aprilie de ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul Educației discută în prezent susținerea online a unora dintre probele de competențe de la BAC, dar nu a ajuns încă la o decizie tehnică finală, motiv pentru care examenele scrise au fost programate înaintea celor orale.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

O altă modificare avută în vedere de oficialii din Minister pentru Bacalaureatul de anul acesta este renunțarea la centrele zonale de examinare. Pentru a putea asigura distanțarea și măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, liceenii care fac naveta, de exemplu, ar putea susține examenul la școlile din localitatea de domiciliu, potrivit surselor Edupedu.ro.

Nu s-a luat încă o decizie cu privire la probele de admitere în liceele vocaționale și în clasele cu profil bilingv, potrivit surselor Edupedu.ro.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire pentru examen și baremele. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Calendar Bacalaureat 2020 – probele scrise

  • 22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
  • 23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
  • 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris (Matematică sau Istorie)
  • 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris (Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie)

Potrivit surselor Edupedu.ro aceste date nu vor suferi modificări.

Calendar Evaluare Națională 2020:

  • 15 iunie 2020 – Limba şi literatura română – examen scris
  • 17 iunie 2020 – Matematică – examen scris
  • 18 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă – examen scris

Ministrul Educației a anunțat pe 2 mai că „la momentul acesta calendarele sunt în lucru și vor fi prezentate publicului săptămâna viitoare”. Cel mai probabil calendarele pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi anunțate vineri.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a declarat pe 27 aprilie că ”examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureatul – se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare”.

sursa: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax