Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

SURSE: Decizie în coaliție care îl afectează pe rectorul Universității din Alba Iulia. Numărul de mandate va fi iar limitat

Publicat

Liderii coaliției de guvernare ar fi ajuns la o înțelegere în ceea ce privește numărul de mandate pe care un rector le poate avea în fruntea unei universtiăți. Asta ar însemna să se revină la situația de dinainte de anul 2020, unde rectorii puteau fi aleși doar pentru două mandate.

Mai exact, liderii PNL, PSD și UDMR s-ar fi înțeles  ca niciun rector de Universitate să nu mai poată rămâne mai mult de 8 ani în fruntea instituției superioare, au precizat pentru libertatea.ro, surse din interiorul coaliției de guvernare. 

Asta l-ar afecta în mod direct pe rectorul Universității din Alba Iulia, Daniel Breaz, care a profitat de legea din 2020 și a candidat și pentru cel de al treilea mandat. 

Breaz a fost ales în 2012 pentru prima dată în funcție, iar apoi în 2016. Pentru cel de al treilea mandat, Breaz s-a suspendat din funcția de rector în perioada în care a fost ministru al Culturii, apoi a candidat în 2020, în perioada când era senator PSD, funcție pe care o deținea din 2016.

Legea i-a permis să dețină ambele funcții și să încaseze, simultan, atât salariul de rector cât și pe cel de senator.

CITEȘTE ȘI: EDITORIAL: Ce mai rămâne din brandul PNL Alba, după ce Dumitrel și Hațegan l-au adus în partid pe Breaz, omul lui Dragnea

Dezbaterea celor două proiecte ale legilor educației, Proiectul de lege pentru Învățământul Preuniversitar și Proiectul de lege pentru Învățământul Superior, a fost principalul punct pe ordinea de zi a şedinței de coaliție de la Palatul Victoria, de marți, 10 ianuarie, prima din 2023, la care a participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

Premierul şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, au fost cei care au luat decizia limitării mandatelor rectorilor la două mandate, adică maximum 8 ani. Acest lucru se va întâmpla după ce legile educației vor trece de Parlament şi vor intra în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 10.01.2023 at 21:34

    Într-adevăr, doi mari gânditori ai ţării au stat cu piciorele în ligheanul cu apă rece şi ajuns (cred că nici ei nu ştiu cum) la concluzia că tot a fost mai bine înainte. Ce am ajuns, să hotărască un covrigar şi un militar soarta ţării. Nu mai avem nici o şansă de bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax