Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO: Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de premier. Decizia, validată în ședința Biroului Politic Naţional

Publicat

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, ar fi favorit pentru funcția de premier, au precizat surse politice. Acesta se afla pe lista scurtă PNL pentru formarea viitorului guvern.

UPDATE: Florin Cîţu, este propunerea liberalilor pentru funcţia de premier. Decizia a fost luată în Biroul Politic Naţional al PNL, au declarat pentru Agerpres surse liberale.

Conducerea PNL a validat propunerea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, potrivit digi24.ro. La vot, a fost o singură abținere.

UPDATE 1: Declarații Ludovic Orban

Propunerea noastră de premier este Florin Cîțu. A fost propunerea președintelui Iohannis, care mi s-a părut foarte interesantă, să scriem fiecare separat propunerea de premier. Și am scris același nume.

Am stabilit partenerii posibili cu care negociem o majoritate parlamentară: USR PLUS și UDMR. Vom discuta și cu grupul minorităților

Există șansa de formare a unei majorități parlamentare. De asemenea, am decis formarea unei echipe de negociere condusă de președintele partidului și premierul propus, care să negociere programul și formula de guvern

Nu este întâmplătoare această propunere, va urma o perioadă dificilă. E nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici, partenerilor europeni, a mediului de afaceri. Florin Cîțu a avut o colaborare foarte bună cu BNR

Despre propunerea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier (dacă a fost luată în calcul): Vehicularea de nume de candidați nu îmi stă în fire. Am preferat să anunț propunerile stabilite în forurile statutare. S-au vehiculat niște nume, niciunul nu a plecat de la mine

Propunerea a fost acceptată de USR și UDMR? Vor urma pașii de negociere, începând de mâine

Vă va aparține șefia Camerei? E în cadrul mandatului de negociere. Nu a fost propunerea mea. E nevoie de sprijin pentru a adopta proiectele de lege, pentru că nu vom avea o majoritate parlamentară foarte largă

Florin Cîțu:

”Pentru mine este o onoare. Le mulțumesc colegilor din PNL pentru încredere. Obiectivul principal e să formăm majoritatea cât mai repede”.

Știrea inițială

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri, începând cu ora 18.00, în sistem videoconferinţă, pentru a valida propunerea de premier din partea liberalilor.

Ministrul Finanțelor a mai fost desemnat o dată premier, la începutul acestui an pe 26 februarie, după ce guvernul Orban a picat la moțiune de cenzură.

Cabinetul lui Florin Cîțu nu a mai ajuns la votul Parlamentului însă, ministrul de Finanțe anunțând că-și depune mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte de ședința de plen în care trebuia dat votul de învestitură.

Ulterior, printr-o postare pe Facebook, el a recunoscut că acceptase nominalizarea doar în logica declanșării alegerilor anticipate.

Liberalii au discutat, miercuri, despre propunerile de premier, printre care se numără şi actualul prim-ministru interimar, Nicolae Ciucă. Potrivit unor surse liberale, între numele vehiculate au mai fost miniştrii Marcel Boloş – Fonduri Europene şi Florin Cîţu – Finanţe.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a consultat şi cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la propunerea de premier, într-o întâlnire care a avut loc la Palatul Cotroceni.

surse: agerpres.ro, hotnews.ro, digi24.ro, g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax